NHL:n lännen konferenssin kärkiseurana viuhtovan Minnesota Wildin terävin syömähammas hyökkäyspäässä on viime aikoina ollut Mikko Koivun, Mikael Granlundin ja Jason Zuckerin muodostama trio.

Ketju on kerännyt ansaittuja kehuja ja etenkin Koivun panos saa kiitosta.

Minnesota Star Tribunen toimittaja Jim Souhan hehkuttaakin kolumnissaan, kuinka Koivu on parin heikomman kauden jälkeen noussut kuin feenikslintu tuhkasta takaisin NHL:n huippusentterien joukkoon.

– Tällä kaudella Koivu on laittanut työrukkaset käsiin ja hakannut kaikki häneen kohdistuneen kritiikin. Hän ei ehkä ole Wildin paras pelaaja, mutta hän on sentterinä läntisen konferenssin parhaan joukkueen parhaassa ketjussa, Souhan kirjoittaa.

– Hän on joukkueensa paras aloittaja ja hänen rauhallisuutensa ja kahden suunnan sitkeytensä on osoittautunut ihanteelliseksi Bruce Boudreaun pukukopissa ja pelitavassa.

Souhan nostaa esiin, että Koivu on matkalla ennätysmaalimääräänsä NHL:ssä ja parhaisiin yhteispisteisiinsä sitten kauden 2010-11, jolloin turkulaissentteri keräsi pisteet 17+42=62 pelaamissaan 71 ottelussa.

Tällä kaudella Koivu on viimeistellyt jo 16 maalia ja yhteensä 38 pistettä 53 ottelussa.

– Koivu edelleen pelaa vastuullisesti puolustuksessa, mutta vaikuttaa rennommalta sekä jään ulkopuolella että hyökkäysalueella, Souhan hehkuttaa.