Minnesota Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau ei ole ollut täysin tyytyväinen siihen, miten seuran ensimmäisen kierroksen varaus Alex Tuch on esiintynyt uransa ensimmäisissä NHL-otteluissa.

Yhdysvaltalaishyökkääjä Tuch on pelannut nyt neljä ottelua Wildissa ilman tehopisteitä. Tehotilasto näyttää kaksi osumaa miinusta. Wild varasi Tuchin ensimmäisellä kierroksella kesällä 2014 varausnumerolla 18.

– Hänen täytyy nostaa tempoaan. Hänellä on aina sama vauhti. Olen nähnyt hänen luistelevan nopeasti. Hän osaa luistella ja käsitellä kiekkoa. Hän on iso ja vahva. Joskus hän miettii peliä liikaa, eikä pelaa niin kuin osaa, Boudreau ruoti Tuchin esityksiä Twin Cities Pioneer Pressin mukaan.

Vielä viime kaudella Tuch pelasi yliopistokiekkoa, tällä kaudella voimahyökkääjä on pelannut AHL:ää Iowa Wildin paidassa.

Tuch on valmentajansa kanssa samaa mieltä.

– Se oli viime pelissä ongelmani. Mietin liikaa. Se on henkinen taistelu, yritän päästä siitä eroon. Toivottavasti pelaan paremmin, Tuch sanoi.

– Se on ollut vaikeaa jatkuvasti pitää yllä tempoa ja tietää täydessä vauhdissa, että se mitä teen, on oikein. Se on ollut isoin haasteeni.

Suomalaisyleisölle Tuchin nimi on ehkä parhaiten jäänyt mieleen vuoden 2015 nuorten maailmanmestaruuskilpailuista. Silloin Leijonien avausottelussa Tuch iski Yhdysvaltojen 1-1-tasoitusmaalin. Suomi taipui voittomaalikisan jälkeen 2-1.