© Kuva: Getty Images

Sidney Crosby aivotärähdyksestä ennätystahtiin: ”Tiesin, että pitää olla kärsivällinen”

Sidney Crosby lentää tällä kaudella NHL-kaukaloissa. Aina kovia tehopisteitä takova Pittsburgh Penguinsin kapteeni on pystynyt viemään itsensä uudelle tasolle tekemällä maaleja ennätystahtiin.

Hänellä on nyt kasassa 26 maalia 33 otteluun. Tällä tahdilla Crosbyllä on kasassa runkosarjan päätteeksi 60 maalia 76 otteluun.

Hänen oma ennätyksensä on 51 maalia kaudelta 2009-10. muilla 11 kaudellaan enemmän pelinrakentajana tunnettu hyökkääjä ei ole ylittänyt 40 maalin rajaa.

Runkosarjan alussa hän oli poissa kuusi ensimmäistä ottelua aivotärähdyksen takia, mikä asetti varjon ennenkin samoista oireista kärsineen tähtihyökkääjän alkukaudelle.

– Luulen, että toivoin vain sen menevän nopeasti ohi. Olen käynyt sen läpi aiemminkin. Tiesin, että minun pitää olla kärsivällinen, Crosby kertoo aivotärähdyksen oireistaan NHL.comin haastattelussa.

Kaikki alkoi, kun tähtihyökkääjä oli palannut World Cupin jälkeen Penguinsin harjoituksiin. Yhtenä aamuna hän heräsi päänsärkyyn ja joutui jättämään viimeisen harjoitusottelun väliin ennen kauden alkua. Lopulta paluu venyi reilusti runkosarjan alun jälkeen.

– Oli hyvä merkki, että pystyin luistelemaan aikaisessa vaiheessa. Pystyin itse olemaan kärsivällinen, kun tiesin paluun olevan lähellä, hän kuvailee.

Crosbyn vakuutti olevansa täydessä iskussa kaukaloon päästyään tekemällä ensimmäiseen kolmeen otteluun neljä maalia. Jälki on ollut tuhoisaa sen jälkeenkin. Hän on vain kahdesti tällä kaudella ollut kahden ottelun maalittomassa putkessa.

– Kun sinusta tuntuu hyvältä, tunnet itsesi samalla itsevarmaksi. Olet valmis reagoimaan, etkä ajattele kentällä liikaa. Teen vain työni niin kuin muutkin tekevät tässä joukkueessa, Crosby sanoo.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!