Oscar-voittaja, käsikirjoittaja, näyttelijä ja viihdemaailman megaluokan tähti Ben Affleck suunnittelee elokuvaa, joka kertoo New York Islandersista tiistaina potkut saaneen päävalmentajan Jack Capuanon tapahtuman täytteisestä elämästä.

Affleckin elokuvalla ei ole vielä käsikirjoittajaa, eikä aloitusaikakaan ole vielä selvillä, mutta Hollywood-tähti on alkanut jo suunnitelemaan elokuvaa, ja hän pyrkii saamaan sen valmiiksi Etelä-Korean Pyeongchangin 2018-vuoden talviolympialaisiin mennessä.

– Moni ihminen ei tiedä tätä, mutta olen Bostonista ja olen suuri urheilufani. Tarina miehestä, joka nousee köyhistä oloista ammattisarjaan valmentajaksi puhuttelee minua todenteolla, kommentoi Affleck Variety Canada-printtilehdelle.

Capuano oli kotoisin Cranstonin pahamaineisilta kaduilta. Hän toimi pelaajana ja valmentajana paikallisissa juniorisarjoissa, kunnes vuonna 2010 hän sai kutsun NHL:ään. Capuano on Islandersin historian toiseksi eniten voittoja saanut valmentaja, kuin myös kirjailija, motivoiva puhuja ja kulttuuri-ikoni.

Affleck voitti kaksi Oscaria parhaasta käsikirjoituksesta (Good Will Hunting) ja parhaasta elokuvasta (Argo, jonka hän myös ohjasi). 45-vuotias näyttelijä näkee itsessään paljon samaa kuin Capuanossa, joten hän kokee tämän loistavaksi projektiksi.

– Niinkuin Jack, myös minä työstin itseni pohjalta ylös. Nousin lapsinäyttelijänä Voyage of the Mimi-elokuvasta megaluokan elokuviin, jossa yhdessä pelastan maapallon poraamalla meteoriittejä, yhdessä supersankari tai sitten olemalla helposti rakastettava tolvana Bostonista, joka yrittää tehdä asiat oikein, kertoo Affleck.

– Tiedän, että voin kertoa Jack Capuanon tarinan niin kuin se pitää kertoa.

Affleck on sidottu ohjaamaan ja näyttelemään Batman-elokuvissa, sekä olemaan osana tulevassa Justice League-elokuvassa. Hän kuitenkin pitää Capuanosta kertovaa elokuvaa kiinnostavampana.

– Ihmiset kysyvät minulta tästä Batman-jutusta, mutta Capuano-projekti on paljon kiinnostavampi kuin Batman. Ketä kiinnostaa tyyppi, joka lyö sekopäitä turpaan hulluissa puvuissa, kun voit tehdä elokuvan miehestä, joka valmensi Islandersia. Se on paljon, paljon pelottavampaa kuin mitään mitä Batman joutuu kokemaan.