Liigan runkosarjasta on jäljellä kolmannes. Kolmella viime kaudella mitaleille ja kahdesti mestariksi kruunattu Kärpät lähtee kauden loppurutistukseen sijalta yhdeksän, ja taistelee tosissaan paikasta pudotuspeleissä.

Seura käy läpi vaikeinta kauttaan pitkään aikaan, mutta toimitusjohtaja Juha Junno näkee valoa tunnelin päässä.

– Nyt peli on parantunut. Istuimme valmennuksen kanssa syksyllä alas, ja valmennus on tehnyt tiettyjä muutoksia harjoitteluun ja pelitapaan. Yhdessä tähän on etsitty lääkkeitä. Olemme menneet selkeästi parempaan ja 15 viime peliä on ollut parempaa. Telakalla on vieläkin ukkoja. Loukkaantumisia on aina, mutta meillä niitä oli kyllä käsittämätön määrä, Junno kertoo SuomiKiekko-sivustolle.

– Kausi on ollut vaikea, sillä joukkue muuttui niin paljon. 17-18 pelaajaa lähti, enkä muista kertaakaan, että omalla urallani valmentajana tai seurajohtajana vaihtuvuus olisi ollut näin isoa. Ja mihin he lähtivät: Neljä Pohjois-Amerikkaan, kolme KHL:ään, kaksi Ruotsiin, eli vaihtuvuus oli tosi kova. Päävalmentajakin vaihtui, ja sitten meille tuli aivan älytön määrä loukkaantumisia. Pahimmillaan oli 11 miestä pois, ja tämä kohdistui varsinkin hyökkääjiin. Jouduimme parsimaan miehiä joka peliin ja vaihtelemaan kenttiä. Syksy oli vaikea ja peli heitteli.

Kärpät on tämän vuosituhannen menestynein seura kuudella mestaruudellaan ja yhteensä kymmenellä mitalillaan. Vaikka tämäkin vuosituhat sisältää neljä peräkkäistä mitalitonta kautta, on Oulussa pitänyt jonkin verran opetella asennoitumaan uudella tavalla tilanteeseen.

– Tämä on vaatinut opettelua kaikilta. Menestys on ollut kovaa viime vuosina ja 2000-luvulla. Tämä on vaatinut niin joukkueelta, seurajohdolta kuin yhteistyökumppaneiltakin. Aikaisempi menestys ei kuitenkaan auttanut, kun lähdettiin tähän kauteen, Junno sanoo.

– Nyt olen tyytyväinen siihen, että joukkueella on kova halu menestyä. Nyt olemme nousukiidossa.

Kysymykseen päävalmentaja Kai Suikkasen asemasta mahdollisesti käytyihin keskusteluihin Junno vastaa laveasti.

– Kukaan ei ollut tyytyväinen pelaamiseemme. Kaikki ymmärsivät vaikeudet, myös seurajohto. Halusimme auttaa joukkuetta ja valmennusta ja selvittää, mikä potilasta vaivaa. Mitkä olisivat lääkkeet? Nyt potilas alkaa olla terve.

– Istuimme paljon palavereja, joissa oli myös kapteenisto mukana. Me pidämme palavereja ihan päivittäin, eikä meillä ole norsunluuntorneja.

Yleisöä on Raksilassa käynyt tälläkin kaudella hyvin. Yleisön viihtyvyyteen on pyritty panostamaan myös uusin keinoin, joista yksi on hallissa käytössä oleva Yonoton-sovellus.

Sovelluksen avulla asiakas voi tilata ja maksaa esimerkiksi ruokansa ja juomansa etukäteen ja hakea ne omilta palvelupisteiltään jonottamatta.

– Olemme saaneet asiasta kiitoksia. Vie aikaa, että ihmiset oppivat tällaisia sovelluksia käyttämään, mutta kokemukset ovat olleet positiivisia. Se on asia, joka helpottaa, kun oppii käyttämään sitä, että pystyy maksamaan ostoksensa etukäteen. Yritämme välttää ruuhkia, joita syntyy, kun hallissa on se 6000 katsojaa. Tämä on kyllä tullut jäädäkseen, Junno tuumaa.

– Uskon, että tällaiset sovellukset nopeuttavat, kun ihmiset oppivat niitä käyttämään. Keskustelemme kauden jälkeen ravintolavastaavien kanssa, ja sen jälkeen neuvottelemme jatkosta.

Kärppien kausi jatkuu torstaina vierasottelulla Ilvestä vastaan. Kotikaukalossaan Kärpät esiintyy seuraavan kerran lauantaina, kun vastaan asettuu KalPa.

Panu Markkanen