Ottawa Senators jäädyttää ruotsalaislegendan pelinumeron ensi yönä

© Kuva: Getty Images

Torstain ja perjantain välisenä yönä ennen Ottawa-Detroit ottelua on luvassa juhlallisuuksia, sillä Senators jäädyttää seurahistorian ensimmäisenä hyökkääjälegenda Daniel Alfredssonin pelinumeron 11.

44-vuotias Alfredsson lopetti uransa kevääseen 2014 juurikin Detroitissa, jossa hän pelasi NHL-uransa ainoan kautensa Ottawan ulkopuolella. Senatorsissa hän pelasi huimat 17 kautta, joista 14 kului joukkueen kapteenina, mikä tekee Alfredssonista yhden NHL-historian pitkäaikaisimmista kapteeneista.

Göteborgissa syntyneelle ja kiekko-oppinsa saaneelle Alfredssonille otteluita kertyi NHL:ssä 1246, joissa hän teki tehot 444+713=1157. Senators ei voittanut hänen aikanaan Stanley Cupia, mutta ruotsalainen pääsi kirvelevän lähelle.

Keväällä 2007 ruotsalainen johdatti Ottawan finaaleihin asti ja teki itse 14 maalia 20 pudotuspeliottelussa, mutta tuolloin Teemu Selänteen Anaheim Ducks oli vahvempi.

Ruotsin maajoukkueen kantavia voimia koko uransa ajan ollut Alfredsson voitti 2006 olympiakultaa. Alfredssonin tilastot arvokisoissa ovat jäätävät, kun yhteensä 92 ottelussa hän teki tehot 32+47=79.