Toronto Maple Leafsin maalivahtitilanne on herättänyt viime aikoina kummastusta.

Vain yksi asia on selvää: joukkueen ykkösveskari on tanskalainen Frederik Andersen.

Kakkosvahdin paikka onkin ollut enemmän tai vähemmän avoimena koko ajan.

Maple Leafs laittoi pahasti pettäneen Jhonas Enrothin ensin siirtolistalle joulukuun alussa. Sen jälkeen Enroth lähetettiin AHL-seura Toronto Marliesiin.

Ailahtelevasti AHL:ssä pelannut Antoine Bibeau nostettiin paikkaamaan farmiin lähetettyä Enrothia kakkosveskarina, ja kanadalainen pääsi myös pelaamaan yhden ottelun NHL:n puolella.

Sen jälkeen kaksikkoa on veivattu edestakaisin kummallisesti. Tänään torstaina Enroth lähetettiin farmiin jo neljännen kerran joulukuussa.

Samaan aikaan Bibeau nostettiin farmista jo yhtä monennen kerran. Bibeau todennäköiseesti on seuran mukana loppuviikon, joka huipentuu ulkoilmaotteluun Detroit Red Wingsiä vastaan viikonloppuna.

Toronton vaihdellessa veskareita edestakaisin, AHL:ssä Karri Rämö on pelannut Marliesin kanssa ja neuvotellut useamman NHL-joukkueen kanssa mahdollisesta pelaajasopimuksesta.

AHL:ssä peliajasta kilpailevat myös Garret Sparks sekä Rämön tapaan try-outilla pelaava Jeff Glass. Farmin farmissa ECHL-seura Orlando Solar Bearsissa vielä pelaa suomalaisvahti Kasimir Kaskisuo, jolla myös on sopimus Toronto Maple Leafsin kanssa.