OULU. Liigassa kovasti nousua pohjamudista yrittävä KooKoo joutui lähtemään vieraspelireissulle Ouluun ja Vaasaan ilman useampaa sen avainpelaajaa.

Flunssa-aallon takia sivuun jäivät Josh Green, Jarkko Immonen, Mika Koivisto, Mikko Lehtonen, Jarkko Malinen sekä Julius Nyqvist.

Silti se onnistui keskiviikkona pitämään pelin tasoissa Kärppiä vastaan kahden erän ajan. Vaikka molemmat joukkueet löytyvät sarjataulukon häntäpäästä, ovat molemmat esiintyneet viime aikoina erittäin hyvin.

Pelin jälkeen lehdistön eteen asteli tai oli astelemassa yksi iloinen päävalmentaja ja yksi ei niin iloinen päävalmentaja. KooKoon Tuomas Tuokkolaa ehdittiin hetken odotella.

– Meinasin jäädä vessaan istuskelemaan, kun vituttaa niin perkeleesti, Tuokkola letkautti.

Samat sanat Tuokkola toisti myös oman puheenvuoronsa alkuun.

– Äijiä on tippunut ja vieläpä kärjestä. Mikä sitten niin harmittaa, niin tuo lopputulos tuollaisen sitkeyden ja taistelun jälkeen. Molemmat maalivahdit olivat äärettömän hyviä, mutta sitten tuli muutama kiekonmenetys meille. Ne tulivat vielä niin, että se kiekko oli meillä, sitten kaveri tuli ja teki niistä sitten maalit. Kärpät kävi tyyliin kolme kertaa meidän päädyssä kolmannessa erässä ja teki kolme maalia, Tuokkola harmitteli.

KooKoo esitti jälleen pirteitä otteita, mutta virheet maksoivat kovaa hintaa.

– Olen äärettömän tyytyväinen tuosta kokonaisuudesta ja sitkeydestä, millä tuo joukkue painoi menemään. Tämä oli toinen peli tällä viikolla ja toinen peli kolmella ketjulla. Meiltä puuttuu kolme sentteriä, mutta ei auta.

Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen hykerteli vieressä.

– Niitä (pelaajia) kun puuttuu koko vuoden, niin siihen tottuu, Suikkanen heitti pienellä ironialla.

KooKoo jatkaa sarjataulukossa sijalla 13. Se myös jatkaa vieraskiertuettaan, kun perjantaina sillä vastassa on Sport.

– Jatketaan matkaa ja puristetaan noilla kolmella ketjulla kolme pistettä Vaasasta, Tuokkola suuntasi katseet tulevaan.

Kannustesanoja irtosi myös Tuokkolan kollegalta.

– Täytyy vastustajalle hattua nostaa. Seitsemästä viimeisimmästä pelistä viisi voittoa. Ei se ole ihme, kun tuota peliä katsoo. Pelaavat erittäin raikasta, hyvää jääkiekkoa, Suikkanen kehaisi.