Suomalaisveskari Karri Rämö sai helmikuussa kovan iskun polveensa pelatessaan Calgary Flamesin paidassa, ja kausi oli sitä myöten paketissa.

Rämön eturistiside meni aivan säpäleiksi, ja vamman kuntoutus kesti kuukausia.

Sopimus Flamesin kanssa loppui kesällä, eikä NHL-seurat luonnollisesti ole solmineet sopimusta vammaansa parannelleen veskarin kanssa.

Rämö haki pelituntumaa ensin harjoittelemallaToronto Maple Leafsin kanssa, nyt pelaamalla AHL-seura Toronto Marliesissa. Takana Marliesissa on nyt kolme ottelua.

Onko polvi nyt täysin kunnossa?

Polvi on kunnossa. Siinä ei ole mitään vikaa, mutta on tässä vielä matkaa ennen kuin pelit rupeavat kulkemaan. Kipua ei ole enää, eikä mitään rakenteellisia ongelmia. Nyt täytyy ainoastaan päästä takaisin hommaan kiinni.

Kaikki liikkeet eivät ehkä tunnu täysin normaaleilta, eikä reagoiminen erilaisiin tilanteisiin ole ihan normaalia vielä. Jos katsoo lääkärin näkökulmasta, ei ole mitään, mikä vammana haittaisi, mutta täytyy vain toistoja saada enemmän ja liikeradat kuntoon.

Kun sinusta tuli heinäkuussa vapaa agentti, onko sen jälkeen NHL-seuroista kyselty, että missä kunnossa polvi on?

On tässä keskusteltu paljon moneen eri suuntaan. Katsotaan nyt, että miten tilanne kehittyy.

Aivan viime aikoinakin on siis vielä neuvoteltu useamman seuran kanssa?

Siitä asti, kun vain on saanut keskustella seurojen kanssa, niin olemme keskustelleet. Moneenkin eri suuntaan ja osoitteeseen.

Positiivista tässä on se, että status on ’pelikuntoinen’. Se, että missä vaiheessa joukkue löytyy, riippuu monesta asiasta. Nyt vain painetaan duunia niin paljon kuin pystytään, jotta saadaan pelituntuma kohdilleen.

Toivottavasti jostain vielä löytyy luottoa.

Pääasia, että olen kunnossa. Keskustellaan ja katsotaan, miten tilanne kehittyy.

Miten päädyit harjoittelemaan Toronto Maple Leafsin kanssa?

Toronto on ollut yksi joukkueista, jota olemme katselleet – josta on ollut kiinnostusta – jo pidemmän aikaa. Helkkarin hyvä paikkahan tämä on ollut, olen päässyt joukkueen mukana treenaamaan ja nyt päässyt Marliesissa pelaamaan pelejä.

Kai siellä jonkinlaista kiinnostusta jatkostakin on.

Ulkopuolelta katsottuna tilanne vaikuttaa selvältä, kun treenasit Leafsin kanssa, tulit Marliesiin, ja Jhonas Enroth laitettiin siirtolistalle. Haet täältä tuntuman ja sen jälkeen teet sopimuksen NHL:ään Leafsin kanssa.

Paljon asioita tapahtuu tässä liigassa koko ajan, etenkin kun Kanadassa pelaa. On vaikea sanoa, mikä on pohjimmainen idea. Henkilökohtaisesti olen saanut laitettua itseni kuntoon, päässyt treenaamaan joukkueen kanssa ja pelaamaankin pelejä.

Siinä mielessä on hyvä tilanne. Mutta mikä jatko on, se ei ole ihan täysin minusta kiinni.