© Kuva: Getty Images

Suomalainen NHL-tähtivahti ei täysin osta isoa pyrkimystä – ”Meidän täytyy keksiä jotain muuta”

NHL:ssä isossa kuvassa keskustelua on käyty siitä, miten maalimäärien kehitys saataisiin kääntymään jälleen ylöspäin.

Viime vuosien aikana NHL:ssä ottelukohtainen maalien keskiarvo on pyörinyt 5,3 maalin kohdalla jo parin vuoden ajan. Parhaimmillaan se on ollut yli 7 (1990-luvulla) ja esimerkiksi kaudella 2005-2006 se oli yli 6.

Paljon kritiikkiä on kerännyt muun muassa se, miten isoja maalivahtien varusteet ovat. Nykypäivänä monet maalivahdit ovat kerrostalon kokoisia ja peittävät niin järkyttävän ison alueen maalista, että jo siksi maalinteosta on tullut erittäin haastavaa.

Tähän on lähdetty vastaamaan sillä, että maalivahtien varusteiden kokoa on pyritty rajoittamaan ja pienentämään.

– Maalivahtina ainut asia mitä haluaan, on se, että tuntee olonsa suojatuksi, Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne sanoo AP:lle.

– Siellä on varmasti tilaa ottaa kokoa pois ja sitten taas on alueita, mistä ei voi ottaa pois. Toivon ja olen varma, että he tekevät kaikkensa sen eteen, että maalivahdit eivät ole loukkaantumisuhan alla, Rinne jatkoi.

Rinne onkin siis kohtuullisen avoin varusteiden koon rajoittamiseen liittyen. Toinen suomalainen tähtivahti Tuukka Rask taas on hieman jo kyllästynyt vastailemaan aiheeseen liittyen.

– Se on hienoa, että he yrittävät saavuttaa jotain ja niin kauan kun maalivahdit pidetään mukana keskustelussa, mielestäni se on hyvä juttu. Mutta jossain vaiheessa jonkun on sanottava, että liika on liikaa. Meidän täytyy keksiä jotain muuta kuin vain se, että varusteita pienennettäisiin. Olen varma, että siellä on tilaa hyvälle keskustelulle.

NHL-kausi alkaa 12. päivä tätä kuuta. Kamppailut näet Suomessa Viasatilta ja Viaplay-palvelusta.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!