© Kuva: Getty Images

Jori Lehterän ja venäläistähden ketjuun tulossa taitoniekka – NHL-ura vedenjakajalla

St. Louis Bluesin riveissä varsinkin Jori Lehterä ja Vladimir Tarasenko ovat olleet muodostumassa kovaa tehoketjua.

Tässä kolmantena lenkkinä on yleisesti ollut Jaden Schwartz, joka kuitenkin on sivussa monta viikkoa NHL-kauden alusta.

Nyt ketjuun haetaan paikkaajaa, joksi on muodostumassa David Perron.

Kesällä Bluesiin muutaman vuoden tauon jälkeen palannut Perron on viilettänyt Lehterän ja Tarasenkon vierellä harjoituksissa ja on nyt ottamassa kyseisen paikan myös ensi yön harjoitusottelussa, missä Bluesilla vastassa on Washington Capitals.

Perronilla NHL-ura on hieman vedenjakajalla. Viime kaudella taitoniekka oli treidin kohteena, kun hänet siirrettiin kesken kauden Pittsburgh Penguinsista Anaheim Ducksiin, josta toiseen suuntaan lähti ruotsalaishyökkääjä Carl Hagelin.

Hagelin oli isossa roolissa Penguinsin riveissä koko kevään ajan, kun taas Perron ei aivan täydellisen vahvasti onnistunut Ducksin paidassa kevään kamppailuissa.

Kesän 2007 ykköskierroksen varausta on pidetty kovan tason pelaajana, mutta aivan potentiaalinsa huipulle Perron ei ole yltänyt viime vuosien aikana. Tuleva kausi antaneekin hyvää valoa sille, että mihin Perron on NHL-urallaan menossa.

Yhteen laitettu kolmikko ei ole pelannut vielä yhdessä, vaikka esimerkiksi Lehterä oli jo edellisessä harjoitusottelussa Bluesin mukana.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!