© Kuva: Getty Images

USA:n katastrofaalinen World Cup -aloitus sai rajua ryöpytystä: ”Pahimmalla mahdollisella tavalla”

USA:n osalta World Cup avaus Euroopan joukkuetta vastaan ei mennyt lainkaan nappiin.

Sille osattiin hieman povata vaikeuksia, sillä John Tortorellan johtama valmennus oli tehnyt, noh, erikoisia kokoonpanopäätöksiä.

Esimerkiksi Phil Kessel, Bobby Ryan, Tyler Johnson, Kyle Okposo, Kevin Shattenkirk ja Justin Faulk oli jätetty kokonaan rosterin ulkopuolelle.

Turnauksen avausottelusta sivussa olivat vieläpä viime kaudella NHL:ssä 30 maalia iskenyt Kyle Palmieri sekä oiva kiekollinen puolustaja Dustin Byfuglien.

Valinnat olivat mukana rajussa ryöpytyksessä, minkä NBC Sportsin toimittaja Adam Gretz latasi.

– Tietyt pelaajat, jotka kuitenkin mahtuivat mukaan… (Justin Abdelkader, Erik Johnson, Jack Johnson), ei siitä ole kyse, että he olisivat huonoja pelaajia. Eivät he ole. He varmasti istuvat hyvin siihen NHL-joukkueeseen missä he ovat. Mutta he eivät ole vain parhaita pelaajia USA:n joukkueelle tämmöiseen turnaukseen. He eivät ole niin hyviä mitä moni sellainen pelaaja on, joka ei mahtunut rosteriin ja kokoonpanoon, Gretz kirjoitti.

– Joukkueelle, joka ei ole tehnyt maalia kolmeen otteluun turnauksissa, missä mukana ovat parhaat pelaajat, he olisivat voineet käyttää hyödykseen hyökkäysvoimaa mitä esimerkiksi Faulk, Shattenkirk tai Yandle olisivat voineet tuoda.

– Tai Byfuglien, Gretz lisäsi viitaten tuoreeseen kohupäätökseen.

Nyt hyvin todennäköisesti USA:n pitää voittaa Kanada seuraavassa ottelussa, mikäli se mielii vielä päästä jatkoon turnauksessa. Voitolla avauspelistä tätä kovaa skenaariota ei olisi tullut vastaan.

Voitolla olisi ollut toinenkin merkitys Gretzin mukaan.

– USA tarvitsi ehdottomasti tuosta voiton, ei vain siksi, että se olisi auttanut jatkoonpääsyssä, vaan siksi, että se olisi auttanut hiljentämään kriitikoita, jotka ovat olleet äänessä rosterivalintojen suhteen.

– He eivät siis vain epäonnistuneet tuossa, he epäonnistuivat siinä pahimmalla mahdollisella tavalla…

– …tekemällä kaiken juuri niin kuin heiltä odotettiin, Gretz ryöpytti.

Kanadan lisäksi USA kohtaa alkulohkossa vielä Tshekin. Lohkoista kaksi parasta pääsee välierävaiheeseen.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!