© Kuva: Getty Images

Tshekin kohuhyökkääjä sittenkin World Cupiin – ”Emme halunneet riskeerata hänen terveyttään”

Tshekin kohuhyökkääjä Vladimir Sobotka nähdään sittenkin näillä näkymin World Cupissa.

Sobotka loukkaantui torstaina World Cupin esiottelussa Venäjää vastaan. Hän sai Match-TV:n mukaan vakavan vamman ja kiidätettiin pietarilaiseen sairaalaan kiireesti ambulanssilla. Tarkemmat tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että Sobotka on kuntoutumassa tosipeleihin.

– Vladimir ei pelannut toista Venäjä-peliä, sillä emme halunneet riskeerata hänen terveyttään, Tshekin lehdistövastaava informoi RIA Novostia.

– Tarkistuksen jälkeen ilmeni, että kaikki on kunnossa. Hän jatkaa maajoukkueen mukana valmistautumista Maailmancupiin ja lentää Pittsburghiin kanssamme.

Kaksi viimeista kautta KHL:ssä Avangardissa pelanneen Sobotkan tilanne on ollut seuratasolla varsin epäselvä. Venäläislähteet ovat uutisoineet miehen pysyvän ruplaliigassa ja hänet oli lisätty jopa loukkaantuneiden listalle.

Sittemmin Sobotkan nimi katosi Avangardin pelaajaluettelosta, mikä antoi osviittaa mahdollisesta paluusta NHL:ään. Asialle lisävaloa antoi St. Louis Bluesin GM Doug Armstrong. Hänen mukaansa Sobotka pelaa ensin Tshekin riveissä World Cupissa ja saapuu sitten St. Louisiin.