© Kuva: Getty Images

Sidney Crosby avoimesti Stanley Cupiin päättyneestä kaudesta: ”Se kohta oli alhaisin urallani”

Pittsburgh Penguins onnistui palaamaan Stanley Cup -voittajaksi kesän alussa, kun se päihitti finaalisarjassa San Jose Sharksin.

Sen ykköstähtiä oli Sidney Crosby, jolla viime kausi oli hyvin kaksijakoinen, kuten koko joukkueella.

Kausi alkoi hyvin nihkeästi niin Crosbyllä itsellä kuin koko seuralla. Penguins oli pitkään jopa pudotuspeliviivan alapuolella ja se pääti vaihtamaan päävalmentajaa.

Joulukuussa ja varsinkin tammikuussa suunta muuttui. Penguins selvitti tiensä pudotuspeleihin, löysi siellä tehoja laajalta rintamalla ja porskutti lopulta selvästi parhaana joukkueena mestariksi.

– Jos viime kausi opetti minulle jotain, niin se oli se, miten ohut viiva on sen välissä, että kaikki voi mennä mönkään tai että nostat lopulta Stanley Cupia. En halua tuollaisten vaikeuksien keskellä enää ikinä. Se jakso lokakuusta joulukuuhun, se oli alhaisin urallani loukkaantumisten ulkopuolella, Crosby kirjoitti avoimena Sports Illustratedin jutussa.

– Teen sen eteen todella ison työn, ettei minun tarvitse mennä enää tuollaisen läpi, Crosby sanoi Penguinsin vaikeasta ajasta.

Kirjoituksessa Crosby kävi läpi muun muassa sitä, miten vaikeina aikoina hän kävi pään sisällään monenlaisia kysymyksiä läpi ja sai todeta kovat realiteetit.

Crosby nosti myös positiivisena haasteena esille sen, miten nälkäiset ja erittäin vahvat nuoret pelaajat puskevat sarjaan.

– He saavat huomioni varmasti. He ovat nuoria, mutta niin nälkäisiä. He haluavat olla siellä, missä olet. He ovat vahvoja, he ovat nopeita. Kaikkien noiden nuorten lupausten keskellä sitä vain haluaa itse kehittyä paremmaksi. Se on niin hauska ja samalla aliarvostettu osa peliä minulle. Rakastan sitä, että voin muovata peliäni vuosi vuodelta ja löytää keinoja, millä saan parhaan itsestäni irti.

Penguins lähtee hakemaan toista peräkkäistä Stanley Cupia yhtenä isona suosikkina, sillä sen joukkue ei suinkaan hajonnut kesällä, vaan Penguinsin ryhmä pysyi hyvin koossa.

– Jotkut mestaruuden voittaneet joukkueet hajoavat palkkakaton takia, mutta olemme olleet onnekkaita pitämään hyvin pitkälti sen saman ryhmän täällä, mikä toimi niin hyvin keväällä. Tiedämme sen, että matka on pitkä ja kova. Sille on olemassa syynsä, ettei kukaan ole voittanut peräkkäisiä mestaruuksia NHL:ssä melkein 20 vuoteen. Kaikki janoavat mestarin voittoa ja 82 pelin runkosarjan ja neljän pudotuspelikierroksen kausi on pitkä ja siinä voittamisen jatkaminen on haastavaa.

– Mutta en halua, että viime kauden avauspuolisko tapahtuu enää koskaan. Haluan sen toisen osan. Haluan pitää kannun täällä, Crosby päätti.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!