© Kuva: Ilari Isotalo

Sebastian Aho raivaamassa tiensä Leijonien pelaavaan kokoonpanoon – ”Tuli esiin”

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen kokoonpanomuutoksiin Yhdysvaltoja vastaan.

Suomi kohtasi viimeisessä World Cupin esiottelussa USA:n. Jenkit olivat vahvempia lukemin 3-2.

Yhdysvaltoja vastaan Sebastian Aho ja Sami Lepistö pelasivat ensimmäiset ottelunsa.  Tuplapeleissä Ruotsia vastaan he eivät olleet pelaavassa kokoonpanossa.

Nyt kumpikin mies sai Marjamäeltä kehut.

– Moni hyökkääjä nosti osakkeitaan ja vastasi huutoon. Aho ja Lepistö tulivat hyvin sisään, Marjamäki sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Aho tuli monipuolisuudellaan ja hyvällä luistelullaan esiin. Lepistö pelasi ennakkoluulottomasti pakkipäässä. Mun mielestä hyviä vaihtoehtoja tulevaisuuteen meille, Marjamäki jatkoi.

Aho pelasi jenkkejä vastaan Teuvo Teräväisen paikalla. Kiekkoilijoista nuorempi eli Aho pelasi vakuuttavasti ja saattoi jopa ohittaa Teräväisen nokkimisjärjestyksessä. Lepistö puolestaan pelasi Ville Pokan tilalla.

Leijonien kohdalla on vielä muutamia kysymysmerkkejä ennen World Cupin avausottelua sunnuntaina.

– Tämä peli oli hyvä meille, koska löysimme oikean rytmin. Nyt matkustetaan Torontoon ja valmistaudumme turnaukseen. Meillä on hyvä joukkue ja tarvitsemme kokemuksia.

– Paljon on vielä tekemistä meidän kiekollisessa pelissä, mutta joukkueessa on luonnetta ja joukkue haluaa kehittyä. Kyllä paljon hyvää on, kuten lopussakin nähtiin. Kyllä tää uskoa antaa, että pystytään tasapäisesti taistelemaan jenkkejä vastaan, Marjamäki uskoi.