© Kuva: Getty Images

Ruotsalainen NHL-tähti myöntää ”bensan loppuneen” – ongelmaratkaisu ei kovin helppo

Ensi kuussa 36 vuotta täyttävä Henrik Zetterberg on ollut NHL:n huipulla jo monien vuosien ajan.

Mainiona kahden suunnan hyökkääjänä tutuksi tullut Zetterberg joutui jäämään sivuun World Cupista pienen polvivamman takia, mutta hän vakuuttelee olevansa täydessä iskussa kun kausi alkaa.

Seurajoukkueella Detroit Red Wingsillä on kuitenkin mietintää, sillä Zetterberg myöntää suoraan viime kausien haasteen.

– Se mikä on viime vuosina vaivannut, on se, että niin sanotusti bensa on loppunut moottorista, Zetterberg sanoi the Free Pressille.

– Sitä ei oikein voi pelata tällä tasolla, jos virta yksinkertaisesti loppuu. Joten se on yksi asia, minkä kanssa meidän pitää olla tarkkana.

Ratkaisu ongelmaan ei ole aivan yksinkertainen. Varsinkin venäläistähden Pavel Datsjukin poistumisen jälkeen Red Wingsin hyökkäyksen kärki on melko kapea ja esimerkiksi Zetterbergille harteille kasaantuu paljon odotuksia.

Sentteri itse sanoi Free Pressin haastattelussa vaihtoehtojen olevan mahdollisesti se, että hän esimerkiksi pelaisi enemmän laitahyökkääjän paikalla vähemmällä puolustusvastuulla tai jopa huilaisi välillä pelejä katsomon puolella.

Jälkimmäiseen ratkaisuun ei ole ihan helppo päätyä, varsinkin kun Zetterberg oli esimerkiksi Red Wingsin paras pistemies viime kaudella.

Viime kaudella 82 runkosarjaottelussa Zetterberg iski tehot 13+37=50. Red Wingsin kapteenina ruotsalaishyökkääjä on toiminut kaudesta 2012-2013 lähtien.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!