© Kuva: Getty Images

NHL-tähtivahdin paluu jätti kysymysmerkkejä – ”Seikkailua – mutta odotin sitä”

Yöllä USA:n ja Kanadan välisessä World Cup -esiottelussa katseet kiinnittyivät yksilötasolla erityisesti Kanadan tolppien väliin, missä Carey Price pelasi ensimmäisen ottelunsa pitkän tauon jälkeen.

Price oli ollut pelitapahtumien parissa viimeksi viime vuoden marraskuussa.

Sen jälkeen koko loppupätkä runkosarjasta meni ohi alavartalovamman takia.

Price kuitenkin nimettiin Kanadan World Cup -joukkueen mukaan ja hän tervehtyi turnausta varten. Silti paluu jätti pieniä kysymysmerkkejä ilmoille, kun USA rokotti muutaman kerran heppoisesti.

– Se oli hieman sekkailua joissakin kohdin, mutta tavallaan odotin sitä, Price sanoi Sportsnetsin mukaan.

– Se ei ole koskaan helppoa tulla noin pitkän tauon jälkeen ja päästä heti juttuun kiinni. Tiesin, että edessä on haasteita, mutta olen iloinen, että sain nyt yhden pelin alle.

USA vei kamppailun nimiinsä lukemin 4-2. Price ohitettiin kolmesti, sillä viimeinen jenkkien osuma tuli tyhjiin.

– Tiesin, että olin tätä peliä varten valmis. Mutta en usko, että pelini oli vielä täysin valmista. Nyt on töitä tehtävänä, mutta uskon, että tässä on pieni hetki ennen kuin seuraava startti tulee minulle, Price tuumi.

Suomen aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Kanada ja USA kohtaavat uudelleen, tällä kertaa Ottawassa. Siellä Kanadan tolppien välissä aloittaa hyvin todennäköisesti Braden Holtby.

Ensimmäisessä kohtaamisessa yllätykseksi nousi se, miten kuumina tunteet olivat kamppailun aikana. Muun muassa ulosajoilta ei vältytty ja rähinöitä riitti vaikka kuinka paljon.

Kanadan ja USA:n kamppailu alkaa Suomen aikaan kello 02. Sitä ennen ohjelmassa on muun muassa Ruotsin ja Suomen välinen esiottelu, mikä pelataan Göteborgissa.

Itse turnaus alkaa 17. syyskuuta Torontossa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!