Kausi 2016-2017 on ollut tähän asti Jukureille menestys. Neljän ottelun jälkeen Jukurien ei tarvitse enää arvuutella, pystyvätkö mikkeliläiset vastaamaan Liigan tuomiin haasteisiin.

Kausi starttasi tappiolla Vaasan Sportia vastaan, mutta siitä alkanut kolmen ottelun voittoputki on nostanut roimasti nousijajoukkueen osakkeita. Tällä hetkellä Jukurit on hakenut pisteet kotiin muun muassa KalPalta ja Lukolta.

Tällä hetkellä Mikkelissä on meneillään todella kova kiekkobuumi. Sen tiedostaa myös Jukurit-kapteeni Marko Kauppinen.

– Nyt on oikeastaan ensimmäistä kertaa ihmiset alkaneet puhua kunnolla jääkiekosta. Moni on entistä enemmän kiinnostunut asiasta, kun moni tuntematonkin henkilö tulee juttelemaan ja kyselemään, että miten jääkiekon parissa menee ja niin pois päin, Kauppinen kertoo SuomiKiekko-sivustolle.

Mikkelistä kotoisin oleva Kauppinen on seuran omia kasvatteja. Mies on uransa aikana pelannut lukuisissa eri seuroissa ja kokemusta löytyy myös Ruotsin korkeimmalta sarjatasolta. Mikkeliin hän palasi viime kaudella ja oli suuressa roolissa Mestis-mestaruuden voittaneessa joukkueessa.

Mikkelin omana poikana Jukureiden edustaminen, sekä kapteenin rooli, on suuri kunnia, varsinkin näin Liiga-tasolla.

– Onhan se tietysti historian kannalta, kun on silloin aikanaan täältä maailmalle lähtenyt. Hieno juttu, että Mikkelissä on Liiga-joukkue ja saa edustaa sitä. Sydämen asia.

Torstaina Jukureilla on vastassa HIFK, ja joukkue saapui hyvissä ajoin Helsinkiin. Kauppisella on jo tiedossa, että miten kotijoukkue voitetaan torstaina.

-H*lvetinmoisella taistelulla!

Oiva Lonka
Twitter @OivaLonka