© Kuva: Getty Images

Lähde: Rasmus Ristolainen haluaa pakkiosaston palkkakuninkaaksi – miljoonan dollarin vääntö käynnissä

The Buffalo Newsin kiekkotoimittaja John Vogelin tietojen mukaan Rasmus Ristolainen haluaa joukkueensa pakkiosaston palkkakuninkaaksi.

Vogelin mukaan Sabres ja Ristolainen vääntävät miljoonasta dollarista. Tarkkaa palkkapyyntöä ei Vogelkaan kerro, mutta ainakin TSN:n mukaan Ristolainen haluaa summaa, joka on noin kuuden miljoonan dollarin luokkaa (uutinen). Buffalon tarjous tässä tapauksessa olisi lähempänä viittä miljoonaa per kausi.

TSN:n toimittaja Bob McKenzie totesi aiemmin Ristolaisen, Anaheim Ducksin Hampus Lindholmin ja Winnipeg Jetsin Jacob Trouban olevan samassa veneessä. 1994-syntyneiden puolustajien sopimukset ovat umpeutuneet ja he ovat rajoitettuja vapaita agentteja.

Samaa ikäluokkaa olevat Morgan Rielly ja Seth Jones pääsivät sopimuksiin seurojensa kanssa. Rielly nettoaa Toronto Maple Leafsin paidassa keskimäärin 5 miljoonaa dollaria kaudesta ja Jones 5,4 miljoonaa Columbus Blue Jacketsissa.

Mehevimmän diilin teki edellisten kanssa samassa tilanteessa ollut Aaron Ekblad, joka kuittaa Florida Panthersin paidassa 7,5 miljonaa dollaria.

McKenzie pitää mahdollisena, että Ristolainen pyrkii hilaamaan palkkapyyntöön ylöspäin Ekbladiin verraten, kun taas Sabresin näkemys lienee lähempänä 5 miljonaa.

– En sano, että Ristolainen ja Lindholm sekä samaan kastiin laskettava Trouba odottavat saavansa 7,5 tai 7 miljoonaa kaudesta. Veikkaan, että nuo pelaajat toivovat saavansa kuutosella alkavan numeron ja seurat taas näkevät palkan lähempänä Riellyn ja Jonesin palkkoja, McKenzie pohtii.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!