© Kuva: Ilari Isotalo

Kärpät löytänyt itsensä sarjataulukon pohjalta: ”Ei voi odottaa että joku Jeesus laskeutuu”

OULU. Uuden päävalmentajan (Kai Suikkasen) ja paljon uudistuneen joukkueen kanssa liigakauteen lähtenyt Kärpät ei ole saanut paljoa tulosta aikaiseksi.

Kolme peliä, kolme tappiota ja koossa vain yksi piste. Se tietää sarjataulukossa viimeistä sijaa.

– Perjantaina TPS:ää vastaan jos tuloksen unohtaa ja katsoo peliä itsessään, niin oltiinhan me parempia. Lauantaina, mistä ainoa piste otettiin, siellä ei oltu. HPK oli silloin parempi, mutta hyvällä tsempillä tultiin tasoihin. Jos taas tätä HIFK-peliä ajattelee, niin kyllähän me tätä vietiin ja hallittiin, mutta eihän se lohduta, koska tämä on maalintekopeli ja se voittaa, joka tekee pusseja, kärppäluotsi Suikkanen kertasi SuomiKiekko-sivustolle mennyttä.

– Nytkin joku voi sanoa, että oltiin hyviä, kun hallittiin peliä ja luotiin 20 maalipaikkaa, mutta ei me oltu hyviä, jos ei saada tehtyä niistä kuin yksi maali. Silloinhan me ollaan helvetin huonoja, Suikkanen kiteytti tuoreimman HIFK-tappion.

Hallinta ei tuota tällä hetkellä tulosta. Se on Suikkasen analyysi tiivistettynä.

– Hirvittävä työmäärä joudutaan yhden maalin eteen tekemään ja omiin sitten tulee virhemaaleja. Kai tämä on sitten osa tätä oppimisprosessia.

Mitä toimenpiteitä nyt on tiedossa?

– Tehdä seuraavissa peleissä maaleja, ei se sen kummempaa ole. Sitä pitää harjoitella. Toki myös viisikkona yhdessä hyökkäämistä, Suikkanen näkee, lisäten perään:

– Ei se niin hirveästi vajaaksi jää. Sitä viimeistä silausta vaille.

– Mutta jos ajattelee, että kolmessa pelissä ollaan tehty viisi maalia ja niistä ylivoimalla kolme, niin kyllä meidän viidellä viittä vastaan pelaamisessa ontuu hyökkäystekeminen ja maalinteko.

Suikkasesta paistaa kuitenkin rauhallisuus läpi. Alun tuloksettomuus ei ole tuonut liiallista ärtymistä pinnalle.

– Pelaajien kanssa keskusteltiin, että kyllähän meidän jokaisen pitää henkilökohtaisella tasolla nostaa tekemistä. Sitä kautta se viisikkopelaaminen kehittyy, kun ei vain odoteta, että joku Jeesus laskeutuu ja yhtäkkiä kääntää tämän homman.

– Se on me, tuolla pukukopissa, joiden tämä homma pitää kääntää, eikä sinne ketään muuta ole tulossa apuun.

Joka tapauksessa alkumetrien tulos ei miellytä.

– Kyllähän tässä tiedettiin, että alku tulee olemaan aika kivinen, mutta olisi kuvitellut, että kolmen ensimmäisen pelin jälkeen pisteitä olisi kasassa enemmän kuin yksi.

– Mutta ei tämä kiroilulla paremmaksi mene, vaan harjoittelemalla ja ensi kerralla noista paikoista pitää vain tehdä, Suikkanen summaa.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!