Helsingin IFK:n maanantain aamujäällä oli hyvä tunnelma, kun joukkue valmistautui tämän viikon kolmeen kotiotteluunsa.

Viikon ensimmäinen mittelö starttaa huomenna tiistaina, kun vastassa on Liigan tämänhetkinen kärkijoukkue KalPa. Torstaina Helsingin Jäähallille saapuu Jukurit, joka myös on aloittanut vahvasti kautensa.

Kotipeliputken viimeinen ottelu pelataan lauantaina ja silloin vastassa on HIFK:n viime kauden finaaleissa kukistanut Tappara.

HIFK:n kapteenistoon kuuluva ja täksi kaudeksi IFK:hon palannut Lennart Petrell on luottavaisin mielin valmistautumassa viikon koitoksiin.

Kolmen kotipelin viikko edessä. Millä miettein lähdössä peleihin?

– Hyvin fiiliksin. Kiva olla kotona koko viikon. Meille tulossa kaksi kärkijengiä ja sarjanousija, eli mielenkiintoisia matseja luvassa, Petrell kertoo SuomiKiekko-sivustolle.

Miten paljon vaikuttaa kolmen kotipelin viikko fyysisesti ja henkisesti?

– Jonkun verran se vaikuttaa, tulee vähemmän tunteja istuttua busseissa. Onhan se aina kiva pelata kotona, kun täällä on hyvä fiilis ja hyvät fanit. Kyllä siitä saa sen pikkuisen ekstralatingin.

Ketä tämän viikon kolmesta vastustajasta pidät vaikeimpana?

– No Jukureista mä en tiedä vielä oikein mitään. Niitä varmaan käydään huomisen ottelun jälkeen vähän tarkemmin läpi. Sitten totta kai KalPa kärjessä ja Tappara toisena, eli kyllä siinä on ne etukäteen kovimmat pelit.