HIFK otti tasaisen ottelun jälkeen 2-1-voiton KalPasta tiistaina. Ottelu eteni pitkään maalittomana, kunnes kolmannessa erässä alkoi maalien tehtailu. Janne Keräsen taidokas ylivoimamaali vei KalPan 1-0-johtoon, ja HIFK hakkasi päätään seinään.

Loppuun asti eivät kuitenkaan savolaiset saaneet juhlia.

Alle kolme minuuttia ennen summerin soimista kotijoukkue sai aihetta iloon, kun nuori Miro Karjalainen pääsi siniviivalta tykittämään sydämensä kyllyydestä tilanteen tasoihin.

Lopulta vain kaksi sekuntia ennen jatkoaikaa HIFK:n Thomas Nykopp ohjasi kiekon ohi KalPa-maalivahti Eero Kilpeläisen.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Karjalainen esiintyi ottelussa vahvasti edukseen. Kokemusta mieheltä löytyy vasta neljän Liiga-ottelun verran, mutta kokemattomuus ei näkynyt tänään jäällä, kun miehen tasoitusmaali oli samalla ensimmäinen Liigassa.

– Kiekko saatiin sinisen kulmaan ja ”Grilli” (Daniel Grillfors) rauhoitti hyvin tilanteen, kunnes antoi hyvin viivaa pitkin poikkisyötön. Sen jälkeen huomasin maalilla olevan todella hyvää maskia, joten päätin vain toimittaa kiekon maalille ja tällä kertaa meni sisään. Ei olisi voinut tulla parempaan paikkaan, Karjalainen kertoo ensimmäisestä maalistaan SuomiKiekko-sivustolle.

Voittoa Karjalainen ei ehdi paljon juhlia, sillä urakka jatkuu heti keskiviikkona aamujäillä. Katseet ovat jo torstain kotiottelussa Jukureita vastaan ja nuorukaiselta löytyy jo avaimet Jukureiden kaatoon.

– Me lähdetään pelaamaan todella kovalla asenteella ja pelataan meidän omaa peliä. Mä uskon, että se riittää kaatamaan Jukurit.

HIFK kohtaa Jukurit torstaina kello 18.30.

Oiva Lonka
Twitter @OivaLonka