© Kuva: Getty Images

Esa Pirnes: ”Pohjois-Amerikan vahvuutta ei ehkä täysin ymmärretä”

Entinen Leijona-hyökkääjä ja SM-liigan tähtipelaaja Esa Pirnes tietää, miten kovan vastuksen Suomi saa vastaansa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

– En ole ihan varma, onko Euroopassa vielä ymmärretty, miten kova joukkue Pohjois-Amerikka on. Me puhumme paljon ykköskierroksen varauksistamme, kuten Juolevi, Puljujärvi, Aho ja Laine. Pitää muistaa, että Pohjois-Amerikan joukkue on täynnä ykköskierroksen varauksia, jotka ovat muutaman vuoden näitä suomalaisia vanhempia ja monella heistä on jo vuosia NHL-kaukaloissa takana, Viasatin asiantuntijatiimiin kuuluva Pirnes arvioi SuomiKiekko-sivustolle.

– Se on erittäin liikkuva ja luisteleva joukkue. Akilleen kantapäänä heillä on puolustuspää ja sen tietty ylipelaaminen. Myös heidän pakkinsa haluavat hyökätä ja ratkaista. Ja se avaa paikkoja vastustajille, kuten Suomelle.

Pirnes tietää, että Suomella on täydet mahdollisuudet voittaa.

– Suomi voi aina voittaa. Joukkue on varmasti valmis haasteeseen ja he tietävät, mitä tulee vastaan.

Illan ensimmäinen ottelu pelataan Ruotsin ja Venäjän välillä. Pirnes muistuttaa, ettei kummassakaan tapauksessa yhden tai kahden pelaajan pysäyttäminen riitä.

– Venäjän suurin tähti on luonnollisesti Ovetshkin, mutta ei riitä, että hänet pysäyttää. Jäljelle jää vielä muutama ketjullinen supertähtiä. Sama pätee Ruotsiin, sillä jos vaikka Sedinit ja Eriksson saadaan kuriin, muitakin ratkaisijoita löytyy.

– Tuo kuvastaa tätä turnausta muutenkin. Yhden tähden sammuttaminen ei riitä, muita tulee tilalle. Voitot vaativat kokonaisvaltaista onnistumista koko joukkueelta vastustajan koko joukkuetta vastaan, Pirnes painottaa.

Ruotsin ja Venäjän välinen ottelu alkaa Viasatilla ja Viaplaylla kello 22.00 ja ennakkostudio Niklas Hagmanin ja Ossi Väänäsen kanssa puoli tuntia aiemmin. Leijonien ensimmäisen turnausottelun kiekko putoaa jäähän kello 03.00 ja ennakkospekuloinnit käydään läpi 02.30 alkaen, studiossa Väänänen ja Pirnes.