Washington Capitals on ollut monellakin kaudella aivan runkosarjan piikkipaikoilla.

Mutta pudotuspeleissä taival on katkennut jatkuvasti ennen aikojaan.

Sama kävi viime kaudella. Capitals oli runkosarjassa selkeästi parhaita joukkueita ja se keräsi eniten pisteitä, voittaen Presidents’ Trophyn.

Sen jälkeen ykköseksi tulevana se kohtasi Villi kortti -paikoilta löytyvän vastuksen.

Taival on kuitenkin sen jälkeen monimutkainen, eikä siinä runkosarjan ykkönen saa aina edes välttämättä sitä kaikista vähiten runkosarjassa pisteitä kerännyttä vaihtoehtoa vastaan.

– Se (pudotuspelien ohjelma) on aika outo, supertähti Aleksandr Ovetshkin lähti avautumaan CSN Mid-Atlanticin toimittajalle Tarik El-Bashirille.

– Ensin pelaat divisioonassa neljänneksi tulevaa vastaan ja sitten yhtäkkiä Pittsburghia vastaan. Sitä sitten miettii, että miksi meidän pitää voittaa Presidents’ Trophy, jonka jälkeen pelamme parasta joukkuetta vastaan?

Ovetshkin viittaa tällä siihen, että esimerkiksi Capitalsin tapauksessa sille tuli toiselle kierrokselle vastaan koko konferenssissa toiseksi eniten pisteitä kerännyt joukkue (Penguins), ei siinä vaiheessa huonointen konferenssissa sijoittunut vaihtoehto. Tämä siksi, että vielä toisella kierroksella joukkueet saavat vastuksen samasta divisioonasta.

– On edes vaikea ajatella tuota. Se on jotenkin outoa, mutta ei sille voi tehdä mitään, Ovetshkin puhisee.

Penguins pesi viime keväänä Capitalsin ja paineli aina Stanley Cup -finaaleihin asti. Siellä se oli lopulta selvästi San Jose Sharksia parempi ja palasi useamman vuoden tauon jälkeen mestariksi.