© Kuva: Ilari Isotalo

Suomalaispuolustajalle povataan läpimurtoa NHL:ssä – ”Tulee olemaan erinomainen”

Dallas Starsin suomalaispuolustaja Esa Lindellin otteet ovat tehneet vaikutuksen.

Lindell on pelannut yhden kokonaisen kauden Pohjois-Amerikassa. Kaudella 2014-2015 Liigassa puolustajien pistepörssin voittanut Lindelle pelasi viime sesongilla neljä NHL-ottelua. AHL:ssä pelejä kertyi 73 kelpo pistein 14+28=42.

Starsin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2012 on vakuuttanut ainakin Dallas Morning Newsin toimittaja Mike Heikan. Häneltä kysyttiin, että kenet hän pitäisi seurassa, jos saisi valita vain yhden nuoren lupauksen.

– Riippuu siitä miten prospekti määritellään. Tiedän, että moni sanoisi Julius Hongan nimen, mutta minä valitsen Lindellin. Hän tulee olemaan todella erinomainen ja täyttää suuren tarpeen joukkueessa, Heika uskoo.

Myös Honka on pelannut hyvin farmiliiga AHL:ssä, mutta hänen otteensa tuovat mieleen toisen Stars-puolustajan.

– Honka ja John Klingberg pelaavat samanlaista peliä. Mikäli Lindelliä ei enää pidetä prospektina, niin sitten valitsen Hongan, Heika toteaa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!