Suomalaislupauksen NHL-uran alusta ”ei pitäisi olla huolissaan”

© Kuva: Getty Images
Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

NHL-seura Colorado Avalanche etsii itselleen tällä hetkellä uutta päävalmentajaa, mutta sen ensi kaudessa tulee olemaan mielenkiintoa muun muassa suomalaisedustuksen osalta.

Se varasi Mikko Rantasen kesällä 2015 10. vuorolla ykköskierroksella ja otti sen mukaansa heti NHL:ään, kun kausi taalajäillä alkoi.

Rantanen sai peliaikaa yhdeksässä ottelussa, joissa tehopisteitä ei syntynyt. Tehotilasto jäi pakkaselle seitsemän täplän verran.

NBC Sportsin jutussa toimittaja Adam Gretz nostaa Rantasen mukaan pelaajiin, joilta voi odottaa isoa harppausta tulevalla kaudella.

Gretzin mukaan ongelmia ei pitäisi repiä siitä, että Rantanen ei vielä 18-vuotiaana pystynyt olemaan iso profiilipelaaja NHL:ssä.

– Siitä ei pitäisi olla huolissaan, ettei hän pystynyt tekemään heti isoa vaikutusta Avalanchessa. Ei jokainen 18-vuotias nouse heti mukaan ja ole heti dominoiva. Pelaajat kuten (Sidney Crosby, Connor McDavid, Jack Eichel, Nathan MacKinnon) ovat poikkeuksia, eivät sääntö, Gretz kirjoittaa.

Rantanen kuitenkin antoi Gretzin mukaan vahvat näytöt osaamisestaan AHL:ssä, missä suomalaislaituri oli erittäin tehokas. 52 ottelussa Rantanen nakutti tehot 24+36=60.

Nuorten MM-kullan lisäksi Rantanen oli lopulta nappaamassa myös miesten tasolla MM-kisoista mitalia, kun Leijonat oli Venäjällä pelatuissa kisoissa hopealla.

Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!