© Kuva: Getty Images

NHL-seuralla isot odotukset venäläispakkia kohtaan – yksi ongelma kuitenkin matkassa

NHL-seura Wasghinton Capitals esiintyi viime kaudella erittäin vahvasti uuden päävalmentajansa Barry Trotzin alaisuudessa.

Capitalsin paidassa esille nousi monta vahvaa suorittajaa, joista yksi oli venäläispakki Dmitri Orlov.

82 ottelussa Orlov napautti tehot 8+21=29 ottaen selvästi aiempaa isompaa roolia. Tämä trendi olisi myös jatkumassa.

– Näkisin hänen pelaavan (Matt) Niskasen tai (John) Carlsonin kanssa ja todennäköisesti isommilla minuuteilla, Capitalsin luotsi Trotz sanoi CSN Mid-Atlanticin mukaan.

– Se on mahtava mahdollisuus hänelle. Hän on juuri oikeassa iässä sen suhteen, että hän voi ottaa askeleita eteenpäin. Odotamme häneltä panosta niin ylivoimaa, alivoimaa kuin siinä, että hän pelaisi koko ajan neljän kärkipakin joukossa. Uskon, että se rooli on täysin ansaittu ja oikein hänelle.

Olemassa on kuitenkin yksi ongelma. Orlov, 25, nimittäin on rajoitettuna vapaana agenttina ja Capitalsilla palkkakaton alla tilaa ei ole hirvittävän paljoa.

Tarkalleen sitä on 3,4 miljoonaa dollaria ja tästä noin 2,6 miljoonaa olisi tarjolla Orloville. Kyseinen summa ei olisi iso korotus aiempaan nähden, sillä viime kaudella Orlov tienasi palkkatuloja 2,25 miljoonan dollarin edestä.

Orlov on mukana Venäjän takalinjoilla tulevassa World Cup -turnauksessa. Venäjä on samassa alkulohkossa Leijonien kanssa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!