Jukureille amerikkalaisvahvistus – suomalainen NHL-hyökkääjä osatekijä hankinnassa

Jukurit on vahvistanut hyökkääjäosastoaan 25-vuotiaalla Zach Budishilla.

Budish saapui Mikkeliin tiistaina ja harjoitteli ensimmäistä kertaa uuden joukkueensa mukana keskiviikkoaamuna. Jukureiden kanssa hän solmi 1+1-vuotisen sopimuksen, jossa on 11 ottelun mittainen koeaika.

Viime kaudella Budish viiletti niin ECHL:ssä Cincinnati Cyclonesin riveissä kuin myös AHL:ssä Milwaukee Admiralsin paidassa.

– Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. En juurikaan tiedä Suomesta tai Mikkelistä mitään, mutta aion tarttua tilaisuuteeni pelata kovassa sarjassa alusta alkaen, Budish sanoo seuran verkkosivuilla.

Osatekijä siirrossa oli Budishin ystäväpiiriin kuuluva Erik Haula, joka kiekkoilee Minnesota Wildin paidassa. Haulan kautta Budish sai tietoa mahdollisuudesta Suomessa pelaamisesta.

– Erikin isä on pelaaja-agentti ja sitä kautta tämä tarina lähti rakentumaan. Sain tietoa, että täällä olisi tarjolla mahdollisuus rakentaa aivan uudenlaista tarinaa. Yhtälö vaikutti kiehtovalta ja on hienoa päästä laittamaan kaikki osaamiseni likoon.

Haula ja Budish pelasivat samaan aikaan Minnesotan yliopistojoukkueessa NCAA-liigaa vuosina 2011-2013. Sieltä Haula siirtyi Wildin organisaatioon, kun taas Budish matkasi Nashville Predatorsiin. Siellä NHL-pelejä Budishille ei ehtinyt tulla.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!