© Kuva: Getty Images

Ex-puolustaja haastoi NHL:n ja vakuutusyhtiön oikeuteen

Muun muassa Vancouver Canucksissa ja Dallas Starsissa uransa aikana pelannut ex-puolustaja Aaron Rome on haastanut sekä NHL:n että vakuutusyhtiönsä oikeuteen.

Rome hakee korvauksia uran päättäneeseen loukkaantumiseen, mikä tuli vastaan, kun hän pelasi Starsin riveissä.

Asiasta uutisoi Dallas Morning News, joka kirjoitti seuraavaa:

– Rome yritti saada korvauksia vakuutusyhtiöltään HCC Life Insurance Co.:lta, mutta hänen hakemuksensa hylättiin. Syytteessä hän väittää, että vakuutusyhtiöllä ei ollut lisenssiä Texasissa ja yhtiö ei luovuttanut tarvittavia papereita, jotta hän olisi voinut tehdä korvaushakemuksen NHL:lle.

Rome loukkasi Starsissa lonkkansa niin pahasti, että se päätti pelit NHL:ssä. Liigan säännöissä on pykälä, jonka mukaan se maksaa korvauksen 200 000 dollarin ja 1 miljoonan dollarin väliltä, mikäli pelaaja joutuu päättämään uransa NHL:ssä loukkaantumisen takia.

Dallas Morning Newsin mukaan tiedossa ei ole tarkkaan sitä, että kuinka isoa summaa Rome hakee NHL:ltä.

Stars käytti Romeen yhden uuden työehtosopimuksen mahdollistaman ulososto-oikeuden kesällä 2014. Sen jälkeen Rome yritti vielä käydä mutkan AHL:ssä Norfolk Admiralsin riveissä, mutta se mutka jäi kahden ottelun mittaiseksi. Sen jälkeen 32-vuotias Rome ei ole pelannut missään.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!