© Kuva: Getty Images

Aleksander Barkovin edustama Florida valmistautunut kikkailuun tähtiveskarin kanssa – ”En ole 100% kunnossa”

Muun muassa suomalaistähden Aleksander Barkovin edustama Florida Panthers on mennyt viime vuodet kovassa nousukurssissa ja se on ottanut hiljalleen vahvaa asemaa varsinkin itäisen konferenssin puolella.

Panthersille isona tukijalkana on ollut tähtivahti Roberto Luongo, joka on kantanut suurta vastuuta Panthersin tolppien välissä.

Luongolla ikää kuitenkin alkaa olla (37) ja kaiken päälle hänen kävi lonkkaleikkauksessa aiemmin kesällä, mihin liittyi pitkä kuntoutusjakso.

Yhdessä vaiheessa oli epävarmaa, että ehtiikö Luongo mukaan kauden alkuun.

– Aloitin luistelun 5. päivä tätä kuuta ja prosessi on kehittynyt hiljalleen. Olemme kuitenkin menneet siinä eteenpäin tuoreeltaan, mikä on ollut hyvä juttu, Luongo sanoi Miami Heraldille.

– En ole 100% kunnossa. Tämä on viiden kuukauden kuntoutusjakso. Mutta tunnen oloni paremmaksi, mitä uskoin. Mietin, että tämä olisi varsin hidas prsosessi varsinkin sen suhteen, että miten nopeasti pääsen jäälle. Mutta tämä on edennyt yllättävän nopeasti ja olen iloinen siitä. Toki jos kausi alkaisi huomenna, en olisi varmaankaan valmis hyppäämään kehiin. Mutta tunnen oloni hyväksi sen suhteen, missä olen nyt ja olen innoissani siitä, Luongo jatkoi.

Panthers on kuitenkin varautunut siihen, että Luongon kuormaa tulee laskea ja esimerkiksi alkuhetkillä hän ei tule pelaamaan aivan joka ilta. Kesällä se hankki itselleen viiden vuoden sopimuksella James Reimerin, josta se kaavailee itselleen tulevaisuuden ykkösvahtia. Sen lisäksi maalivahtiosastolle se nappasi Reto Berran.

Nämä hankinnat vähentävät kiirettä Luongon paluun suhteen.

– Kaikki riippuu siitä, miten ”Lou” suoriutuu harjoituskaudesta kuntoutuksen keskellä. Tällä hetkellä, kaikki menee varsin hyvin. Mutta otamme tämän päivä kerrallaan, meillä ei ole mitään tarvetta hoputtaa häntä takaisin. Haluamme hänet mukaan hänen omalla aikataululla ja haluamme varmistaa, että kaikki menee oikealla tavalla eteenpäin, Panthersin GM Tom Rowe sanoi.

Viime kaudella Luongo torjui runkosarjassa yhteensä 62 ottelussa, joissa torjuntaprosentti oli 92,2.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!