Colorado Avalanchen riveissä kovan luokan puolustajan Tyson Barrien tilanne on tällä hetkellä isojen kysymysmerkkien alla.

Avalanche rustasi jatkosopimuksen Mihail Grigorenkon kanssa, minkä jälkeen katseet kääntyivät tiukasti kohti Barrieta.

GeneralFanager-sivuston mukaan Avalanchella on tällä hetkellä tilaa palkkakaton alla 6,459 miljoonaa dollaria.

Sinänsä tilaa Barrien jatkosopimukselle on, mutta tällä hetkellä kysymysmerkkinä on enemmänkin se, mihin ratkaisuun Avalanche päätyy.

Seurana se on rakentanut varsinkin puolustusta uuteen uskoon. Barrie puolestaan on pyörinyt siirtohuhujen keskiössä.

Nykyinen tilanne ei ole täysin uusi Avalanchelle ja Barrien edustamalle agenttifirmalle Newport Sportsille. Kesällä 2014 tahot nimittäin menivät tähtihyökkääjän Ryan O’Reillyn kohdalla välimieskäsittelyyn, mistä Newport Sportsin agentteihin kuuluva Pat Morris totesi, ettei ”tilanteen olisi tarvinnut edetä tähän pisteeseen” ja että ”seura pelaa vaarallista peliä tärkeän hahmon kanssa”.

Lopulta O’Reilly oli treidin kohteena viime kesänä, kun hän päätyi Buffalo Sabresiin.

Nyt Barrie ja Avalanche ovat myös menossa välimieskäsittelyyn. Ja tilanne on ollut seisahtaneena jo tovin ajan.

– Tämä on kuitenkin bisnestä, siinä se. Meillä on hyvin ammattimainen toveruus Joe (Sakicin) kanssa, ja hyvä sellainen. Meillä on varmasti erilaisia näkemyksiä, mutta hyväksymme sen. Haluamme olla avoimia, yhteistyökykyisiä ja meillä on hyvät suhteet Joen kanssa, Barrien agentti Don Meehan sanoi Denver Postin mukaan.

Barrie on nakuttanut varsin hyviä tehopisteitä jo useamman kauden ajan. Toissa kaudella syntyi 53 (12+41) ja viime kaudella 49 (13+36) tehopistettä.

Välimieskäsittely Barrien kohdalla on merkattu 29. heinäkuuta.