JYPille elintärkeä jatkosopimus – mestarivahti palaa hurrikaanipaitaan

© Kuva: Juha Tamminen

JYP on tiedottanut uusista pelaajasopimuksista.

Raamikas kanadalaispuolustaja Nolan Yonkman jatkaa JYPin vahvuudessa. Osapuolet ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen.

– Yonkmanin jatko JYPissä on meille upea asia. Yonkman lunasti karismaattisen paikan JYP -kannattajien sydämissä viime kaudella. Isokokoinen Yonkman tarjosi joukkueelle sitä mitä haimmekin: kokoa, kovuutta, johtajuutta sekä kokemusta, urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kertoo tiedotteessa.

– Odotan innoissani JYPin kopissa uusien ja vanhojen naamojen näkemistä. Tuntuu hyvältä jatkaa voittavan ilmapiirin JYPissä, Yonkman toteaa.

Maalivahti Pekka Tuokkola palaa Jyväskylään muutaman vuoden tauon jälkeen.  Tuokkolan ja JYPin välinen pelaajasopimus kattaa pelikauden 2016-17 siten, että pelaajasopimus sisältää koejakson marraskuulle 2016 asti.

Tuokkola juhli SM-kultaa JYPin kanssa 2009, jolloin hänet valittiin Sinuhe Wallinheimon kanssa playoffien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Viiden JYPissä pelaamansa kauden jälkeen Tuokkolalle on tullut tutuksi pääsarjat Venäjällä, Ruotsissa sekä viimeisimpänä KAC Klagenfurtissa Itävallassa, jossa kausi päättyi polvioperaatioon vuodenvaihteessa.

– Paluu JYPin paitaan tuntuu upealta. Odotan pikkupojan innolla jo kautemme alkua. Yhteistyö kahden huippulahjakkaan nuoren JYP-maalivahdin kanssa kuulostaa myös mielenkiintoiselta, Tuokkola kuvailee.

JYPin valmennukseen on kiinnitetty uusi mies, kun valmentaja Antti Turunen siirtyy JYP-Akatemian valmennusryhmästä JYPin liigajoukkueen valmentajaksi

Turunen liittyi keväällä 2016 JYP-organisaatioon ja JYP-Akatemian valmentajaksi. Nyt Turusen työpaikka vaihtuu Mestiksestä JYPin liigamiehistön valmennusportaaseen. Turunen on valmistunut Vierumäen valmentajalinjalta (amk) ja hän on valmentanut viimeiset kaksi kautta Kajaanin Hokissa.

Sitä ennen hän valmensi kaksi kautta Pelicansin A-junioreita sekä vuoden Sveitsissä Geneve-Servetten junioriorganisaatiossa.

– Turunen on jämäkästi eteenpäin pyrkivä valmentaja, jolla on monipuolinen kattaus valmentajan taitoja, Holtari sanoo.