© Kuva: Getty Images

Vaikeutetaanko Juuse Saroksen tietä NHL:ään? – ”Toivottavasti saamme jotakin aikaiseksi”

Leijonien maalilla kevään MM-kisoissa kaksi nollapeliä torjunut Juuse Saros keikkuu tällä hetkellä aivan NHL:n porteilla.

Saros on vielä tähän mennessä torjunut pitkälti AHL:ssä ja tie NHL:ään on ollut tukossa. ”Ylhäällä” Saros on vieraillut vain pariin kertaan. NHL-pelejä tähän mennessä tilille on tullut yksi.

Toki, 21-vuotias Saros on ollut Pohjois-Amerikassa vasta yhden kauden.

Silti häntä ollaan oltu viemässä jo kovaa tahtia Pekka Rinteen taakse Nashville Predatorsin kakkosmaalivahdiksi.

Tämä saattaa kuitenkin siirtyä vielä myöhempään, sillä yksi tekijä saattaa vaikeuttaa edelleen Saroksen nousua NHL:n puolelle.

Predatorsin selkeänä kakkosvahtina viime kaudet ollut Carter Hutton haluaa pysyä nykyisessä roolissa, vaikka peliaikaa ei olekaan irtoamassa kovin paljoa.

– Rakastan Nashvillea ja haluan pysyä täällä. Toivottavasti saamme jotakin aikaiseksi ja voin jatkaa joukkueessa, Hutton totesi paikalliselle The Tennessean -lehdelle.

Predatorsissa Rinne on kantanut selkeää ykkösmaalivahdin vastuuta jo useamman kauden ajan. Eikä tälle ole tulossa muutosta ainakaan ihan lähiaikoina.

– Ei Pekkaa turhaan pidetä yhtenä maailman parhaista. Olemme hyvät kaverit, mutta toisaalta peliminuutteja on kova työ saada. Ymmärrän toki roolini, Hutton myöntää.

Viime kaudella Hutton, 30, pelasi 17 runkosarjaottelua ja kolmessa pudotuspelikamppailussa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!