© Kuva: Getty Images

Kahdeksan maalia kaudessa ei riitä – suomalaiselle NHL-hyökkääjälle povataan lähtöä

Tampa Bay Lightningin GM Steve Yzermanilla on useita pulmia ratkottavanaan.

Peräti 12 pelaajan sopimukset ovat katkolla. Rajoitettuja vapaita agentteja ovat muun muassa J.T. Brown, Alex Killorn, Nikita Kutsherov, Vladislav Namestnikov ja Cedric Paquette.

Tämän lisäksi joukkueen ykköstähti Steven Stamkosista on tulossa rajoittamaton vapaa agentti.

Generalfanagerin mukaan Lightningin palkkakaton alla on tilaa hieman alle 19 miljoonaa dollaria. Jo pelkästään Kutsherovin ja Stamkosin mahdolliset uudet sopimukset voivat viedä tuosta tilasta jopa 16 miljoonaa tai enemmän, joten Yzermanilla riittää paljon pohdittavaa.

Lightningin suomalaissentteri Valtteri Filppula saattaa joutua tekemään tilaa. Näin arvioi jo aiemmin USA Today ja nyt samoilla linjoilla on kiekkosivusto hockeybuzz.

Filppulalla on allaan heikoin runkosarja NHL:ssä pisteillä mitattuna läpimurtokautensa 2007-2008 jälkeen. Filppula teki 76 peliin tehot 8+23=31. Suomalaisen sopimus kattaa vielä kaksi seuraavaa kautta.

– Bolts tarvitsee enemmän kuin kahdeksan maalia kaudessa viiden miljoonan dollarin pelaajalta. Muutamat seurat voisivat ottaa Filppulan kahdeksi vuodeksi, arviossa todetaan.

Filppulalla on sopimuksessaan kauppaamisen estävä pykälä, joten mahdollinen siirto muualle vaatii suomalaisen siunauksen.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!

Comments are closed.