© Kuva: Getty Images

Ex-luotsilta kovaa vähättelyä NHL:n finaaleissa loistavasta pelaajasta: ”Jälkiviisaus on helppoa”

Vancouver Canucksin päävalmentaja Willie Desjardins esitteli melkoisia jossitteluja Canucksin päättyneestä kaudesta ja siitä, millainen merkitys loukkaantumisista kärsineellä Brandon Sutterilla olisi ollut seuran pudotuspelihaaveille.

Desjardinsin mukaan Sutter olisi ollut tekijä, joka olisi terveenä hinannut joukkueen pudotuspeleihin.

Heitto sinänsä näyttää varsin koomiselta, sillä Canucks sijoittui lopulta sijalle 28. Eli kolmanneksi viimeiseksi.

Toinen mielenkiintoinen puoli heitossa on se, että juuri Sutter oli se pelaaja, joka oli osaltaan siirtymässä Canucksiin Pittsburgh Penguinsista, minne Canucks lähetti sentterin Nick Boninon.

Bonino loistaa tällä hetkellä NHL:n finaaleissa ja hän on muodostanut erittäin hyvän ketjun Carl Hagelinin ja Phil Kesselin kanssa.

– Jälkiviisaus on helppoa, Desjardins sanoi TSN 1040 radiolle siitä, harmittaako tehty treidi häntä.

Mutta myös pientä vähättelyä lähti ilmoille.

– Nickin ongelma on se, että hän ei ole nopea. Mutta kun laitat hänet Hagelinin ja Kesselin vierelle, he tekevät sen nopeuden. Sitten siitä tulee nopea ketju. Meillä ei ollut tuota luksusta, joten menimme sitten ratkaisuun, missä otimme hieman nopeamman kaverin ja otimme Sutterin, Desjardins heitti.

Desjardins yritti kuitenkin hieman peitellä kritiikkiä.

– Pidän Boninosta, olen aina pitänyt. Hän on mainio kaveri, hän liikuttaa kiekkoa hyvin. Mutta se juttu, mikä tuotti meille vaikeuksia, on se, missä Penguins on tällä hetkellä niin hyvä. Yksi isoista asioista on heidän nopeus. He kääntävät peliä erittäin nopeasti. Meidän on löydettävä itse lisää nopeutta kokoonpanoomme. Meidän vain täytyy.

Penguins johtaa finaalisarjaa San Jose Sharksia vastaan voitoin 2-0. Bonino on puolestaan tehnyt 20 pudotuspeliotteluun tehot 4+13=!7.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!