© Kuva: Ilari Isotalo

Tämän Venäjän NHL-tähtivahti tietää Patrik Laineesta – ylistyssanoja irtoaa

MOSKOVA. Lauantaina kevään MM-kisoissa pelataan välieriä, missä Kanada kohtaa USA:n ja Suomi kohtaa Venäjän.

Tähän mennessä näistä neljästä ainoastaan Suomi on mennyt voitosta voittoon, sillä se ei hävinnyt kertaakaan alkulohkossa ja jätti Tanskan jalkoihinsa puolivälieräottelussa lukemin 5-1.

Iso tarina turnauksessa on ollut Leijonien Patrik Laine, joka pistettiin hyvin merkille muun muassa Kanadan joukkueessa. Kanada kun tökki ja antoi koko ajan pientä ylimääräistä 18-vuotiaalle superlupaukselle.

Myös lauantain vastuksen Venäjän riveissä tiedostetaan Laineen vaarallisuus.

– Tiedän sen, että hän on erittäin lahjakas nuorukainen, jolla on paljon taitoa. Hän on erittäin hyvä pelaaja jo nyt ja tulee olemaan mainio pelaaja myös tulevaisuudessa, Venäjän tähtivahti Sergei Bobrovski sanoi Moskovassa SuomiKiekko-sivustolle.

Mutta samalla Columbus Blue Jacketsia NHL:ssä edustava Bobrovski muistuttaa siitä, ettei Laine ole ainut vaarallinen tapaus Leijonilla.

– Koko Suomen joukkue on täynnä hyviä pelaajia.

Venäjän joukkueella tämän kevään kotikisat lähtivät hieman takkuisasti liikenteeseen, kun se hävisi heti ensimmäisen pelin Tshekille.

Sen jälkeen se on kuitenkin napsinut rautaisella otteella voittoja ja saanut vielä mukaansa lisää kovia vahvistuksia NHL:stä.

Eikä Bobrovski näe, että kotiyleisö olisi tuonut mitään liiallista painetta.

– Ainahan niitä paineita on, kun pelaa kotiyleisön edessä. Mutta se on hyvä asia. Sitä urheilijana kuitenkin haluaa pelata paineen alla ja hyvän tunnelman keskelle. Sitä janoaa.

– Ja näyttää siltä, että ihmiset ovat hyvin tukena täällä ja mukana tässä koko touhussa. He hurraavat meidän puolesta ja sen tuntee kyllä.

Lauantaina Venäjä saa kuitenkin kovan haasteen vastaansa. Monissa ennakkoarvioissa on varoiteltu Leijonista, jota moni pitää Venäjällä isäntämaan pahimpana mahdollisena vastustajana.

– He voittivat Kanadan ja olivat ykkösiä omassa lohkossaan. Se kertoo paljon, Bobrovski muistuttaa.

– (Suomi) on aina erittäin vaikea vastustaja. He pelaavat tiukan puolustuksen kautta ja ylipäätänsä puolustavat hyvin. Eikä tässä vaiheessa ole toki yhtään huonoa joukkuetta mukana.

Mitä sitten odotat peliltä?

– Kova tappelu, kova peli, Bobrovski hoki.

Leijonien ja Venäjän ottelu alkaa lauantaina kello 16.15.

Ilari Savonen, Moskova
Twitter: @ilarisavonen

Kertoimet (Expekt)
Suomi – Venäjä, lauantai 21.5. klo 16.15
2,95 – 4,20 – 2,05