© Kuva: Getty Images

San Jose askeleen lähempänä finaaleja – Joonas Donskoi tykitti pörssikärkeen!

San Jose Sharks kukisti läntisen konferenssin kolmannessa finaaliottelussa St. Louis Bluesin.

Sharks nappasi kotonaan voito lukemin 3-0. Samalla hailauma siirtyi ottelusarjassa 2-1-johtoon.

Martin Jones piti maalinsa puhtaana toisessa ottelussa perätysten torjumalla 22 laukausta. Pelin ykköstähti oli kaksi maalia tehnyt Tomas Hertl. Sekä Joe Pavelski että Joe Thornton nappasivat syötöt molempiin osumiin.

Sharksin 2-0-johtomaalin iski Joonas Donskoi. Tilannetta edelsi Donskoin komea syötönkatko omassa päädyssä. Vastahyökkäyksessä Logan Couture tarjoili suomalaiselle, joka laukoi keskeltä kiekon tarkasti ohi Bluesin Brian Elliottin.

Maali oli Donskoin neljäs kevään pudotuspeleissä ja sillä lukemalla hän johtaa tulokaspelaajien maalipörssiä. Tulokkaiden pistepörssissä hän on kakkosena saldolla 4+4 edellään vain St. Louis Bluesin Robby Fabbri (3+10=13).

Sarja jatkuu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!