HELSINKI. Leijonat valmistautuvat MM-kisoihin vielä yhdellä harjoitusottelulla, kun tiistaina vastassa on USA.

Mukana Hartwall Arenalla on myös Patrik Laine, joka nimettiin Leijonien MM-kisamiehistöön sunnuntaina.

Maanantaina Laine oli Leijonien mukana jääharjoituksissa, tosin: häkki päässä.

Meinaako tämä nyt sitä, että vedät häkki päässä myös kisat, vaikka olet jo täyttänyt 18?

– Ei mun mielestä pidä tai tarvitse vetää. Joku erikoislupa siihen pitää hakea ja se on meneillään. Toivottavasti tiistaille saisi jo pleksin päähän, Laine sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

IIHF:n sääntöjen mukaan alle 18-vuotiaiden pelaajien on käytettävä ristikkoa kypärässään kansainvälisissä peleissä. Sääntö ulottuu myös koko sille vuodelle, milloin 18 on tullut täyteen. Juuri tälle haetaan nyt poikkeuslupaa.

Kumpi sitten on henkilökohtaisesti parempi? Pleksi vai ristikko?

– Se on siinä ja siinä. Ristikon kanssa voi mennä pää edellä joka paikkaan eikä satu. Pleksin kanssa voi vähän sattua, mutta sen kanssa näkee vähän paremmin. Ehkä pleksi sitten on se parempi vaihtoehto.

Aivan pleksit Laine ei ollut myöskään menneellä viikolla, kun Tappara juhli Suomen mestaruutta Tampereella. Ei suinkaan.

– Vähän koitin huilata enemmän eikä sitä jaksanut hirveästi juhlia. Jätän muille sen ja tykkään olla itse rauhassa mielummin. Hyvän pienen tauon sai tuohon. Osasi vähän aavistaa, että kutsu tulisi tänne, niin otti sitten vähän rauhallisemmin, Laine kertaili.

Mutta Saravon Pekka -biisin sanat osaat jo ulkoa?

– Kyllä mää sen aika hyvin tiedän. Sitä on autossa ja muualla kuunneltu aika paljon. Rupeaa tulemaan ehkä enemmän korvista ulos jo, Laine letkautti.

Ei etelään, mutta lämpimään

Mitä pidemmälle kevät meni, sen todennäköisemmältä alkoi näyttää se, että Laine ihan tosissaan olisi kevään MM-kisoissa mukana.

Hurja taitokapasiteetti ja suorastaan pelätty kuti ovat jotain sellaista, mille Leijonien johtoryhmän oli varmasti vaikea sanoa ei.

Eikä sitä vastausta ”ei” tullutkaan, vaan Laine kutsuttiin mukaan.

– Finaaleiden aikan sitä rupesi huomaamaan, että tämähän homma menee ihan hyvin. Sitten siinä alkoi vähän ajatella, että voisi päästä kisoihin. Mutta ei sitä (kutsua) nyt hirveästi odottanut kyllä.

Kutsumatta jättäminen ei olisi tuonut liian pahaa kolausta Laineelle itselle.

– Olisin silti pystynyt olemaan tyytyväinen omaan kauteeni, vaikka en olisi päässyt. Mutta ihan uskomaton homma, että pääsin ja voi olla ylpeä itsestäni.

– Nyt vain omaa peliä lähtee pelaamaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Ihan hyvä siitä tulee.

Laine jätti samalla Tapparan joukkuetoverit juhlimaan mestaruutta. Heillä, Lainetta ja toista kisoihin kutsuttua Jani Lajusta lukuunottamatta, ohjelmassa oli kauden päätösreissu etelään.

– Pietarissa on lämmin myös ja pääsee vielä pelaamaan, niin kyllähän tämä käy oikein hyvin, Laine mietti kevään ohjelmasta.

Nyt 18-vuotias taitoniekka odottaa jo innolla perjantaina alkavaa taivalta.

– On hyviä, kokeneita jätkiä ja sitten on vähän nuorempia äijiä. Mutta hyvä porukka ja täynnä hyviä pelaajia. Ihan innolla sitä odottaa, että millainen turnaus sieltä tulee.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen