© Kuva: Getty Images

Patrik Laineella ja Aleksander Barkovilla oma klinikka Moskovassa – ”Tullaan perässä!”

MOSKOVA. Yksi herra, joka otti Aleksander Barkovin paluun kehiin ilolla vastaan, oli varmasti Patrik Laine.

Ja todella ottikin, sillä kaksikko hieroi yhteisiä kuvioita vielä pitkään sen jälkeen, kun muut Leijonien pelaajat olivat poistuneet kaukalosta.

Leijonien tiedottaja Petteri Hietanen oli huudellut kaksikolle, että ”tulkaa jo pois sieltä”, johon Laine oli vastannut ilmoittaen kaksikon tulevan taksilla muiden jälkeen.

– Jäätiin vähän pidemmäksi aikaa tuohon jäälle ja ajateltiin käydä vähän salilla vetämässä treeniä, Laine taustoitti SuomiKiekko-sivustolle.

– Ei tarvitse muiden venata, tullaan perässä!

Oli ilmeisesti ikävä Barkovia.

– Onhan sitä aina ikävä. Sen kanssa on kiva pelata. Hyvä, että saadaan mies takaisin riveihin.

Barkov oli sivussa Tanska-pelistä flunssan takia. Venäjää vastaan hänet nähdään ilman suurta yllätystä jälleen Laineen ja Jussi Jokisen välissä.

Laine ja Barkov hieroivat omassa klinikassaan pitkään kuvioita, joita ehkäpä nähdään Venäjä-pelissä. Siinä Laine pääsee kohtaamaan ison idolinsa, Aleksandr Ovetshkinin.

– Aika kiva päästä pelaamaan, Laine myhäili.

Kaksikkoa on jo alettu hiljalleen vertailemaan toisiinsa. Molemmilla kun on hieman samaa tyyliä. Oikein kunnon snipereita, joilta kuti lähtee todella terävästi.

– Ovetshkinilla se lähtee aika nopeasti asennosta kuin asennosta. Aika usein tarkasti ja aika kovaa. Eipä siinä veskari hirveästi reagoimaan kerkeä. Jos se maalia kohti menee, niin kyllä se aina vaarallinen tilanne on.

Eli tietyllä tapaaa hieman samaa kuin Laineella itsellä.

– Vähän enemmän ruutia vielä takana, mutta kyllä se meikäläisellä tässä vuosien aikana karttuu vielä, Laine vertaili.

Laine ei ota kuitenkaan paineita siitä, että vastaan asettuu Ovetshkineja sun muita.

– Joukkuetta vastaan pelataan. Ei niitä yksilöitä kannata miettiä. Omaa peliä sitä pitää pyrkiä pelaamaan, on siellä Unkari tai Ovetshkin tai kuka vastassa.

Venäjä-peli on kuitenkin jälleen Laineelle iso mahdollisuus, kuten Kanada-pelikin oli. Ja siltä kannalta Laine myös suhtautuu peliin.

– Hieno mahdollisuus nimenomaan. Ei sitä kuitenkaan suurin osa ihmisistä pääse tuollaisiin peleihin. Pyrkii tuomaan sen oman osaamisen esille ja näyttämään sen, että mihin pystyy. Ja nauttii samalla. Siitä se hyvä tulee.

Ilari Savonen, Moskova
Twitter: @ilarisavonen