© Kuva: Getty Images

Patrik Laine dominoi myös kaukalon ulkopuolella – ”Katsotaan tuleeko sieltä haastajia”

PIETARI. Leijonien paidassa uransa ensimmäisiä MM-kisoja pelaava Patrik Laine aloitti turnauksen melkoisen jämäkästi, kun hän iski kahteen ensimmäiseen peliin tehot 4+2.

Maanantaina USA:ta vastaan tehoja ei tullut ja Laineella mieli oli maassa.

Eivätkä ajatukset olleet muuttuneet vieläkään.

– Ei ollut vahvin peli mitä olen elämässäni pelannut. Ei hirveästi pystynyt auttamaan joukkuetta omilla vahvuuksilla. Oli siinä esimerkiksi ylivoimalla pari paikkaa, joista olisi voinut tehdä maalin tai kaksi. Mutta ei muuten sitten vain kulkenut, Laine sanoo SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Laine onkin hyvin kriittisenä omien suoritusten osalta, vaikka taustalla on se, että hän johtaa esimerkiksi edelleen turnauksen maali- ja pistepörssiä.

– Ei se nyt tehoistakaan ole kiinni. Pitäisi pystyä muuten pelaamaan, vaikka tehoja ei tule. Kuitenkin nuo kaksi peliä, missä niitä tehoja tuli, eivät olleet ihan niitä kovimpia maita vastaan. Ei se kaikkea kerro, jos pystyy jonkun pinnan tai maalin tekemään. Kyllä sitä pitää kriittinen olla, jos ei mene hyvin. Kuuluu mun mielestä tähän hommaan.

Tavoite onkin tätä kautta melko selvä keskiviikon Unkari-peliin.

– On. Pyritään voittamaan ja kehitetään joukkuepeliä. Sitten jos vielä itse siinä sivussa onnistuisi, niin se olisi ihan kiva.

Unkari, pienenä kiekkomaana, on etukäteen ajateltuna selkeä altavastaaja keskiviikon peliin. Mutta se ei tuota Laineen mukaan ongelmia motivoitumisessa.

– Kyllä jokaisessa pelissä pitää olla hereillä. Kyllä sen on aikaisempinakin vuosina huomannut, että kaikenlaisia yllätyksiä saattaa tulla, jos ennakkoon se parempi maa ei vedä ihan 100% lasissa ja mieli on se, että pelataan nyt vain tämä pois alta. Silloin ongelmia tulee ihan varmasti.

Missäs aiotte sitten parantaa tänään aiempaan verrattuna?

– Ihan yleisesti joukkuepelin kanssa. Turhaan menetelty kiekkoja viivan päällä. Pitää saada syviin pelattua niitä eikä ottaa tyhmiä jäähyjä. Pyritään pelaamaan lapaa lapaa vastaan, eikä oteta huitomisjäähyjä sun muita. Boxista ei noita pelejä voiteta, Laine käy läpi.

Vain yksi pistänyt kampoihin

Tällä viikolla Leijonilla on hieman löysempi ohjelma, varsinkin arkipäivinä. Keskiviikkona se kohtaa Unkarin, jonka jälkeen seuraava peli on ohjelmassa vasta lauantaina.

– Jossain vaiheessa tulee varmaan vähän tylsää ja totta kai sitä mielummin pelaisi. Mutta tämä on nyt tämä sarjasysteemi ja ei me sille mitään voida. Pitää hyödyntää ne vapaapäivät jotenkin, ettei aika käy niin pitkäksi, Laine miettii.

Onko tekemistä löytynyt sitten muuten kaukalon ulkopuolelle?

– Meillä on hotellilla pleikkari ja sen parissa on tullut aika paljon aikaa vietettyä. Ei hirveästi sillä tavalla ole käyty missään, ainakaan itse en ole. Tai no jos nyt jossain syömässä on käyty, mutta enemmän on sitten hotellilla tehnyt jotain.

Onko pleikkarilla löytynyt vastusta vai oletko sielläkin dominoinut?

Komarovin Leksa on ainut, joka on mut voittanut. Se oli vähän sellainen tilastotappio, Laine hymähtää.

– Tässä on vielä päiviä edessä, niin katsotaan tuleeko sieltä haastajia.

Ilmeisesti Komarovilta tuli hieman muistuttelua kyseisen tappion jälkeen?

– Kyllä siinä hyvissä fiiliksissä oli äijä meidän pelin jälkeen. Kyllä tässä pitää joku päivä revanssi ottaa!

Laine ja Leijonat ovat kehissä illalla kello 20.15, kun kiekko tippuu jäähän Unkaria vastaan.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen