© Kuva: Getty Images

Patrik Laine aikoo käyttää harvinaisempaa kikkaa – ”Kerran otin kaudella ja oliko 3+0”

PIETARI. Leijonien superlupaus Patrik Laine aikoo ottaa hieman toisenlaiset kikat käyttöön ennen lauantain Ranska-peliä.

Laine, joka ei ole onnistunut maalinteossa pariin peliin, kokeilee nyt aiemmin kaudella toiminutta kikkaa.

– Otetaan tuossa vähän spa:ta (kylpylää) käyttöön ja mennään sinne vähän avaamaan jalkoja enemmän. Kerran on tällä kaudella otettu sauna ennen peliä ja taisi olla 3+0 siinä pelissä. Lupaa hyvää varmasti, Laine letkautti SuomiKiekko-sivustolle.

Ehkäpä sieltä Laine löytää jälleen maalivireensä.

– Se otetaan sellaiseen paikkaan, mihin se tarvitaan. Voisi sen ottaa varmaan vähän tiukempaankin paikkaan, mutta jos se toimii huomista ajatellen, niin sitten se otetaan lopuissakin peleissä.

– Se on kuitenkin kivempi, kun se joskus toimii. Ei se kuitenkaan aina joka pelissä toimi. Otetaan harvemmin, niin sitten on kivempi, kun se onnistuu.

Leijonien perjantain jääharjoitusten lopussa Laine painoi tukka hulmuten menemään jäällä, kun Leijonat otti varsin erikoisen luisteluharjoituksen ilman kypäriä.

Mikäs siinä oli oikein? Kojon rangaistusta vai mitä?

– Mä en itseasiassa edes tiedä. En ollut ihan varma, että mikä siinä oli ideana. Vähän pelkäsin kyllä, että kohta ollaan pää edellä tuolla laidassa. Näytti luisteimet pitävän ihan hyvin, niin ei oltu. En tiedä mikä siinä oli ajatuksena. Kaippa se selviää joskus, Laine ihmetteli.

Torstaina Leijonilla oli vapaapäivä Pietarissa, eikä se käynyt lainkaan jäällä. Laine piti kuitenkin lupauksensa, sillä hän ilmoitti keskiviikkona Unkari-pelin jälkeen voimakkaalla äänellä, ettei hän ”varmasti mene katsomaan nähtävyyksiä”.

Menitkö?

– En. Käytiin kiertelemässä vähän kaupungilla, shoppailemassa ja syömässä. Aika tuollaista perusajanvietettä.

– Meinasi jo vähän unohtaa, että tässähän ollaan lätkän MM-kisoissa. Sehän tuossa olikin ideana varmasti, että saisi hetkeksi pois ajatukset tästä hommasta. Siinä ainakin ihan hyvin onnistuin omasta mielestäni, Laine mietti.

Leijonien ja Ranskan välinen koitos starttaa lauantaina jo kello 12:15.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen

Kertoimet (Expekt)
Ranska – Suomi, lauantai 14.5. klo 12.15
19,00 – 14,50 – 1,05