Patrik Laineen varauskohtalo on ehkä kovimpia puheenaiheita suomalaisten kiekkoseuraajien huulilla viime päivät ja viime viikot.

Laine haastaa tosissaan Auston Matthewsin varaustilaisuuden ykköstilasta. Lisää vettä myllyyn tuo se, että TSN:n toimittajan Bob McKenzien mukaan monen NHL-seuran Euroopan kykyjenetsijät ovat pitäneet Lainetta koko kauden parempana kuin Matthewsia.

– Olen jutellut myös usean NHL-seuran kanssa, jotka sanovat, että heidän Euroopan kykyjenetsijöillään on ollut koko kauden Laine Matthewsin edellä. Ei ainoastaan Laineen Liigan pudotuspeliesityksen jälkeen, McKenzie paljasti TSN 1040 -radiokanavalla.

McKenzien mukaan ensimmäisenä varaava Toronto on kuitenkin ennemmin – ainakin tällä hetkellä – varaamassa Matthewsin.

– On siihen olemassa mahdollisuus (Laineen valinnalle), mutta he ovat kallistumassa enemmän Matthewsin puoleen.

– Torontolle MM-kisat ovat kolmen viikon ”investointi”, jossa he voivat nähdä sen, mistä nämä pelaajat ovat tehty, McKenzie totesi.

Torontossa Ari Vuori on henkilö, jonka mielipidettä kuunnellaan tarkkaan. Vuori johtaa Maple Leafsin Euroopan kykyjenetsijäosastoa.

– Vuori on erittäin arvostettu kykyjenetsijä. Hän on nähnyt Laineen ja Matthewsin läheltä koko kauden ajan, McKenzie kertoi.

NHL:n varaustilaisuus käydään 24.-25.6.