© Kuva: Getty Images

Leo Komarov Kanadan veskarin rajusta imaisusta – ”Kova kutihan se oli!”

PIETARI. Leijonat pisti tiistain Kanada-pelin pakettiin erityisesti toisessa erässä.

Kolme maalia ja kunnolla Kanadan horjuttamista.

– Olihan tuossa meiltä vahvat 50 minuuttia. Eka kymppi oli vähän.. en tiedä, Kanada pelasi tosi vahvasti, eikä oikein päästy omalta alueelta pois. Sitten kun saatiin omaa peliä rullaamaan, niin olihan tuo hyvä tulos sitten, Leijonien hyökkääjistöstä Leo Komarov sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Eihän siinä (avauskympillä) hirveästi vaarallisia paikkoja ollut, mutta silti he pitivät hyvin kiekkoa. Tuo on kuitenkin vahva jengi.

– Hyvä peli ylipäätänsä oli, Komarov näki.

Komarovin 2-0-maali oli omalta osaltaan luomassa Leijonien vahvaa erää. Kyseisessä maalissa kiekko päätyi keskialueella Mikael Granlundilta Komaroville, joka nousi vasenta laitaa, pisti liikkuvat taakse ja pamautti lämärin kohti Kanadan maalivahtia Cam Talbotia.

Talbot imaisi kuitenkin maalin aivan luvattoman helposti, vaikka Komarov itse vitsaisi vastaan.

– Kova kutihan se oli!

Maalin jälkeen Komarov kääntyi Talbotia päin ja kävi sanomassa jotain. Tätä hän ei lähtenyt kuitenkaan myöntämään pelin jälkeen.

– En, en, en.

Eikä myöntämistä tullut suoraan myöskään siitä, pääsikö Komarov tai Leijonat muutenkaan Kanadan ihon alle.

– Ei, ei. Sata varma.

No tämä nyt ei ihan totta ole, sillä Kanada muun muassa otti jäähyjä aivan turhissa paikoissa, yhden muun muassa Komarovin kypärän riisumisesta.

Kanadalta päänahka on kova saavutus ja nollaaminen on hyvin harvinainen temppu.

Mutta.

– Tavallaan tämä oli hieno voitto. Lohkoykkösiä. Mutta toisaalta tämä oli vielä normaali peli. Torstainahan nämä isot pelit sitten alkavat. Nyt nautitaan tästä päivästä, huomenna jatketaan. Ei tällä pelillä sitten kuitenkaan ole loppupeleissä hirveästi merkitystä. Kuitenkin se iso peli on tuossa torstaina.

– Onhan se hieno voittaa Kanada, mutta ei tästä liikaa johtopäätöksiä kannata kuitenkaan vetää. Eteenpäin, Komarov viitoitti.

Tanskasta Komarovilla ei ollut vielä hirveää kuvaa. Mutta puolivälieräottelun tärkeydestä hän puhui samantien.

– Hyvä joukkue varmisti. En ole hirveästi katsoa, että millä kokoonpanolla ovat mukana. Mutta vaikea peli varmasti. Puolivälierät ovat olleet aina vaikeita mitä olen täällä ollut mukana. Se on kuitenkin yhdestä päivästä kiinni. Voi olla yksi pomppu sinne tänne, niin kuin nähtiin viime vuonna Tshekkiä vastaan. Se on vaikeeta. Pitäisi keskittyä ja olla kiinni siinä omassa pelissä, Komarov puhui tulevasta.

Leijonien ja Tanskan puolivälieräottelu pelataan torstaina kello 16.15.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen