Leijonien World Cup -valintoja nähdään MM-kisojen jälkeen – ”Vähän enemmän mielenkiintoisempia”

© Kuva: Getty Images
Liigassa HIFK - Ässät! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

PIETARI. Leijonat pelaavat parhaillaan kevään MM-kisoissa, missä yksi teema leijuu vahvasti ilmoilla.

Nimittäin ensi syksynä pelattava World Cup.

Sitä varten osallistujatahot nimesivät jo aiemmin 16 ensimmäistä nimeä rostereihinsa. Täten lopullisiin kokoonpanoihin jäi vielä paikkoja auki.

– Seuraavat valinnat tulevat kuukauden päästä ja niistä tulee vähän enemmän mielenkiintoisempia siinä mielessä, että ne ensimmäiset 16 olivat aika selviä, mitä valittiin, Leijonien johtoryhmään World Cupin osalta kuuluva Jarmo Kekäläinen käy läpi SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

– Nyt on sitten käytännössä kolme hyökkääjäpaikkaa ja kolme puolustajapaikkaa sekä yksi molarin paikka jäljellä. Todennäköisesti. Ne ovat sitten pikkuisen enemmän mietinnän alla olevia päätöksiä, että miten niiden suhteen tehdään, Kekäläinen taustoittaa.

Kekäläinen itse on vierailemassa MM-kisoissa, missä hän osaltaan katselee pelaajia World Cupia ajatellen.

– Itselle tässä turnauksessa on hyvä mahdollisuus katsoa niitä pelaajia, jotka ovat pelanneet Euroopassa ja joita en ole niin paljoa nähnyt kuin sitten taas niitä NHL:ssä pelanneita, jotka valittiin ensimmäisessä vaiheessa.

– Mutta Jere Lehtinen on oikea henkilö puhumaan niistä valinnoista. Itse olen avustamassa.

Virallinen titteli Kekäläisellä onkin World Cupin osalta Leijonien apulais-GM.

GM:nä Kekäläinen on NHL-seura Columbus Blue Jacketsissa ja Pohjois-Amerikassa toimiessaan hän on huomannut kovaa kiinnostusta syksyllä uudelleen henkiin herätettävää turnausta kohtaan.

– Ensinnäkin se, että turnaus on Torontossa ja Kanadassa, niin se on takuuvarmaa, että hype tulee olemaan kova, kun mennään syksyä kohti. Varmasti katsomot ovat loppuunmyytyjä jokaisessa pelissä.

– Mutta se on mielenkiintoista nähdä. Tätä on varmasti odotettu pitkään ja pelaajilla on kova halu tehdä siitä hyvä turnaus, koska pelaajayhdistys ja NHL järjestävät sen. Kaikkien kannalta on hyvä, että turnaus on tosissaan huipputurnaus ja sille tulee jatkuvuutta.

World Cupin osalta odotettiin sitä, että se tulee näkymään monina kieltäytymisinä tähtipelaajien osalta. Siitä on saanut kärsiä kovasti muun muassa Ruotsi.

Leijonilla tilanne on ollut toinen. Kevään MM-kisoissa kun mukana ovat Mikko Koivun, Aleksander Barkovin, Mikael Granlundin ja Jussi Jokisen kaltaiset nimet.

Mutta miksi tilanne on Leijonilla yhtäkkiä toinen? Mikä tässä on mielestäsi taustalla, Jarmo Kekäläinen?

– Se on toki pelaajien itse sanottava, että miksi he halusivat tulla tänne. Mutta mitä meidän omien pelaajien kanssa juttelin, joka tulivat tänne ja kyselivät, että kannattaako lähteä. Sanoin ja mielestäni suurin plussa tälle turnaukselle on se, että kun tippuu pudotuspeleistä, niin tämä antaa mahdollisuuden jatkaa pelaamista, tämä kehittää nuoria pelaajia ja ylipäätänsä antaa mahdollisuuden voittaa jotain, Kekäläinen sanoo ja jatkaa tarkemmin Leijoniin liittyen:

– Suomella on varmasti se etu, että jos pelaajat ovat terveinä ja sopimustilanne sallii sen, niin varmasti on halua edustaa ja pelata Suomen paidassa, Kekäläinen uskoo.

Lisää Kekäläisen mietteitä luvassa vielä myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Lue lisää:
Laine tai Puljujärvi menossa Kekäläisen NHL-seuraan? – ”Ei helpolla luovuta siitä varausvuorosta”

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

Liigassa HIFK - Ässät! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!