© Kuva: Ilari Isotalo

Leijonien profiilipakki ei ole päättänyt tulevan kauden osoitetta – ”Kaikki kiinnostaa”

PIETARI. Leijonien puolustuksessa muun muassa Kanadaa vastaan erittäin vahvasti pelannut Atte Ohtamaa miettii yhä tulevan kauden osoitettaan.

Ohtamaa ei hyvin todennäköisesti ole jatkamassa Jokereissa ja katselee tällä hetkellä muualle.

– Kaikki kiinnostaa tietenkin kun ei ole paikkaa, Ohtamaa hymähtää SuomiKiekko-sivustolle.

Suunnasta Ohtamaa ei ole varma. Häntä on huhuiltu niin jatkamaan KHL:ssä kuin siirtymään muun muassa takaisin Kärppien paitaan.

– Pelataan tässä nämä pelit ja aletaan sitten miettimään. Olen kyllä sillä tavalla nauttinut tilanteesta, että ei miettiä mitään muita asioita. Ne tulevat sitten myöhemmin.

– Kun se on tänne asti venynyt, niin turha niitä on täällä alkaa miettimään. Turhaan sekoittaa omaa päätä. Keskittyy nyt tänne ja miettii niitä sitten myöhemmin. Tuossa on myös tukea taustalla ja he varmasti miettivät ja hoitavat niitä asioita. Meikäläinen voi keskittyä pelaamiseen.

28-vuotias Ohtamaa on edustanut Jokereita kahden viimeisen kauden aikana KHL:ssä. Meneillään olevat MM-kisat ovat Ohtamaalle uran kolmannet.

Tuuriakin mukana

Kanada-pelissä silmiinpistävää oli muun muassa Ohtamaan tehotilastolukema.

+4, kun peli päättyi Leijonille 4-0.

– Toki tilastot ovat tilastoja ja eilen taisi tulla pari ilmaistakin siihen. Pari kertaa toiset parit olivat monta minuuttia omissa ja sitten kun päästiin hyökkäämään, niin pääsin kentälle ja sain tilastomerkinnän, Ohtamaa kertailee illan tehosuoritusta.

– En mä niistä sillä tavalla välitä, tärkeintä se oma suoritus.

Joka tapauksessa se oma suoritus oli vahva Ohtamaalta Kanada-pelissä. Erittäin vahva.

– Varmaan turnauksen parasta peliä oli eilen. Juuri sitä mitä tarvittiin. On ollut hauska pelata, niin se varmasti näkyy.

Leijonien paidassa Ohtamaa on kantanut isoa vastuuta niin viidellä viittä vastaan ja alivoimalla. Ohtamaa nautiskeleekin tällä hetkellä kovasti Leijonien kanssa MM-kisaurakan vetämisestä.

– Hyviä jätkiä tuossa joukkueessa, niin kyllä tässä nauttii täysin rinnoin. Onhan tuossa kuitenkin samalla se, että kun pelataan tämmöistä turnausta, niin kun kovempia pelejä tulee, niin silloin täytyy nostaa tasoaan jokaisen jätkän.

Tiistailta Leijonilla on alla hyvä suoritus ja hyvä voitto.

– Pystyttiin pelaamaan hyvä peli ja tarkoituksena oli nostaa tasoa edelliseen kamppailuun verrattuna. Varmasti se tehtiin ja totta kai tuollainen voitto antaa uskoa omaan systeemiin ja omaan tekemiseen, Ohtamaa puhui Kanada-pelistä.

Ohtamaalla on hyvä käsitys tanskalaisista pelaajista Jokereiden kautta, sillä tällä kaudella narriryhmän mukana viilettivät muun muassa Peter Regin, Jesper B. Jensen ja Philip Larsen.

– Kaikki olivat ihan johtavia pelaajia Jokereissa. Se mun mielestä kertoo aika paljon.

– Tosi työteliäitä jätkiä kaikki. Loistavia pelaajia ja heillä on kova joukkue siellä.

Keskiviikkona Leijonilla olikin hyvin valmistava päivä puolivälieräottelua ajatellen.

– Hyvät harjoitukset ja energiavarastot täyteen. Lähdetään syömään ja latailemaan akkuja, että jaksetaan huomenna painamaan, Ohtamaa viitoitti.

Torstain puolivälieräottelu Leijonien ja Tanskan välillä alkaa kello 16.15.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen

Kertoimet (Expekt)
Suomi – Tanska, torstai 19.5. klo 16.15
1,17 – 8,25 – 10,50