© Kuva: Getty Images

Leijonien maalivahdin uskomaton MM-kisaputki sai jatkoa

Leijonat kaatoi Slovakian sunnuntai-illan kamppailussa 5-0. Leijonien maalihanat saatiin auki vasta toisessa erässä, mutta ottelu oli muuten Suomella melko täydellisesti hallussa.

Toisessa erässä Leijonilta osuivat Mikko Koivu ja Antti Pihlström. Pihlströmin maalissa oli melko samankaltainen kuin mitä Janne Pesonen teki vuoden 2011 MM-finaalissa, josta tänään on kulunut tasan viisi vuotta. Tuolloin päätylaudan kautta Pesosen syötti maalipaikkaan Mikael Granlund. Nyt syötön antoi Tomi Sallinen.

Kolmannessa erässä loppulukemat ja todennäköisen varmistuksen voitolle laittoi Aleksander Barkov, joka ohjasi Juuso Hietasen lähettämän kiekon maaliin. Viisitoista sekuntia ennen loppua Jussi Jokinen teki turnauksen avausmaalinsa. Eikä tässä vielä kaikki, vaan Patrik Laine teki kolme sekuntia ennen summerin soittoa 5-0.

Leijonat jatkaa puhtaalla pelillä kohti tiistaista Kanada-kamppailua. Leijonien maalilla Juuse Saros jatkoi hämmästyttävää arvokisaputkeaan. Nyt Saros on pelannut kolme ottelua ja jokaisessa nollapelin.