Leijonien iäkkäin pelaaja iski kanukeille jauhot suuhun – ”Kuin nuori ori kevätlaitumella”

Leijonien hyökkäyksestä löytyi kosolti onnistujia Kanadaa vastaan.

Nimivahva Kanada jäi yllättäen nollille Leijonia vastaan sinivalkoisten päättäessä alkulohkon makoisaan 4-0-voittoon.

Huomionarvoista on se, että Leijonien kolmosketju teki kaksi maalia ja nelosvitja vastasi yhdestä, joten laajuutta Leijonien riveistä löytyy. Kanada-pelissä nähtiinkin useita suomalaisonnistujia sekä pienimuotoisia yllättäjiä.

Moni kritisoi päävalmentaja Kari Jalosen pelaajavalintoja MM-joukkuetta kootessa. Häntä haukuttiin uppiniskaiseksi ja suosivan tiettyjä tuntemiaan pelaajia. Kanada-peli osoitti, että Jalosen päätökset menivät nappiin.

Selaile Leijonien hyökkääjien kouluarvosanat numeroin 4-10 yllä olevasta galleriasta.