PIETARI. Leijonilla menossa oli kevään MM-kisoissa pitkä nollaputki, joka kuitenkin katkesi Ranskan kavennusmaaliin kolmannessa erässä.

Osumassa oli kuitenkin hieman kyseenalaisuutta mukana, sillä Ranskan pelaaja oli aivan Leijonien maalivahdin Mikko Koskisen sylissä.

Pitkän videotarkistuksen aikana muun muassa jäähyaitiossa istuneet Aleksander Barkov ja Leo Komarov kävivät keskustelua ottelun toisen päätuomarin kanssa (lue lisää).

Lopulta osuma hyväksyttiin.

– Meille tuli tämän turnauksen alussa ohjeistus, että mikäli pelaaja on maalivahdin alueella maalin syntyessä, niin maali hylätään. Nyt sitä ei hylätty, Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen ihmetteli SuomiKiekko-sivustolle.

– Mutta en mä siitä ala valittamaan, Jalonen sanoi Leijonille 3-1 päättyneen pelin jälkeen.

Sitä ennen Leijonat oli joutunut kahden miehen alivoimalle, kun Mikko Koskinen oli seikkaillut kaukana maalistaan ja sulkenut kiekon.

– Koskisen tuomio, niin se minkä tiedon itse sain, niin siitä pitää antaa jäähy. Turhaan mentiin kolmella viittä vastaan.

Jäähyt tekivätkin Leijonien kolmannesta erästä hieman haastavan.

– Kun me löysättiin, niin sieltä ne jäähyt tulivat, Jalonen näki.

Ylipäätänsä ottelua värittivät lukuisat videotarkistukset, jotka olivat klassisesti IIHF:n tapaan hyvin pitkiä.

Tähän Jalonen kuitenkin antoi hieman puolustusta kansainvälisen jääkiekkoliiton suuntaan.

– Mun mielestä on hyvä, että ne kuitenkin tarkistetaan. Tietenkin jos ajatellaan pelitapahtumaa, niin eiväthän ne noin pitkiä saa olla ne tarkistukset. Mutta kyllä se on ihan hyvä, että ne tarkistetaan, jotta ne menevät oikein. Sitten pitää luottaa, että ne tuomiot ovat oikeat.

– Mielummin niin, että ei jää epäselvyyksiä ja saadaan se oikea tulos sieltä.

Leijonien MM-kisaurakka jatkuu sunnuntaina ottelulla Slovakiaa vastaan.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen

Kertoimet (Expekt)
Slovakia – Suomi, sunnuntai 15.5. klo 20.15
10,00 – 7,25 – 1,20