PIETARI. Leijonat paini hieman yli 36 minuutin ajan Unkaria vastaan ilman maaleja, mutta lopulta vapauttavan osuman ampui ehkä hieman yllättävämpi taho.

Puolustaja Atte Ohtamaa nousi viivasta ja tinttasi Leijonille pelin avausmaalin.

– Olisiko ”Leksa” (Leo Komarov) ja ”Mikke” (Mikael Granlund) olleet siinä ja he pelasivat hyvän pikkupelin kulmassa. Siitä sitten viivaan ja siinä sitten pääsin hyvin haastamaan keskelle. Olisi varmaan mennyt muutenkin jo oma kuti sisään, mutta meni vielä pakin mailan kautta, Ohtamaa kertasi osumaansa SuomiKiekko-sivustolle.

Tunne olikin mainio, kun Ohtamaa näki kiekon uppoavan sisään.

– Totta kai, ei ikinä tule liikaa maaleja tehtyä pakin paikalta. Kyllähän se tuntuu hyvältä joka kerta, kun maalin saa tehtyä.

Osumassa oli vielä pieni lisäextra päällä, sillä kolmansia MM-kisojaan pelaava Ohtamaa avasi nyt maalihanat kyseisellä tasolla.

Mutta enemmän spesiaalisuus tuli positiivisessa mielessä esille tärkeysarvona, mitä se oli Leijonille joukkueena Unkari-pelissä.

– Se oli tähän peliin meille vapauttava maali. Painettiin hyvin siinä toisessa erässä ja sitä kautta sitten tuli se ensimmäinen.

Unkari laittoi Leijonat lopulta koville. Varsinkin maalilla mainiosti torjuneen Adam Vayn johdolla.

– Tiedettiin, että he antavat kaikkensa. Taistelevat kovasti ja siellä on hyviä pelaajia kanssa. En tiedä olivatko yllättäviä, mutta kyllä he hyvin pelasivat.

Ohtamaan mielestä tärkeää oli se, ettei Leijonat lähtenyt turhautumaan, vaikka maaleja ei meinannut millään tulla.

– Se oli hyvä merkki. Tiedettiin, että jaksetaan sitkeästi painaa hommia ja parantaa peliä, niin varmasti saadaan ne tarvittavat maalit.

Nyt Leijonilla tiedossa on pieni irtiotto arjesta. Pelaajien ja johdon tyttöystävät sekä vaimot olivat tulleet katsomaan jo Unkari-peliä, jonka jälkeen ohjelmassa oli yhteinen ruokailu porukalla.

Myös torstaina, milloin Leijonat viettävät täydellistä vapaapäivää, vaimot ja tyttöystävät ovat mukana.

– On tärkeää, että päästään vähän hengähtämäänkin tässä pelien lomassa. Pelejä on paljon ja saadaan vähän rentoutua nyt. Ollaan sitä kautta valmiimpia seuraaviin peleihin, Ohtamaa tuumaa.

Seuraava peli Leijonilla on ohjelmassa lauantaina, kun aamupäivän pelissä vastassa on Ranska.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen