© Kuva: Getty Images

Leijona-vahti Ranskan kyseenalaisesta kavennuksesta – ”Kädet eivät liikkuneet enää mihinkään”

PIETARI. Leijonat onnistui jatkamaan voittojen tiellä, kun se kaatoi lauantain aamupäivän ottelussa Ranskan lukemin 3-1.

Ottelu oli Leijonien hallinnassa pari erää varsin hyvin, mutta kolmannessa jäähyt toivat ongelmia.

Omalta osaltaan niitä toi myös maalivahti Mikko Koskinen/strong>, jonka pelin viivyttämisjäähy vei Ranskan kahden miehen ylivoimalle.

– Eihän se ehkä viisasta pelaamista ollut itseltäni, että lähdin sinne seikkailemaan. Annoin mahdollisuuden antaa jäähyn, vaikka en siellä maalin takana sitä kiekkoa peittänytkään, Koskinen vihjaili pienesti tuomarivirheestä SuomiKiekko-sivustolle.

Sen jälkeen Ranskan kavennusmaali oli hyvin kyseenalainen, sillä Koskisen sylissä oli maalin syntymisen hetkellä yksi ranskalaispelaaja.

– Kiekko tuli johonkin logon kohdalle, mutta sitten kädet eivät liikkuneet enää mihinkään. Oli sen verran ahdasta. En ole nähnyt vielä videolta, että oliko alueella vai ei.

– Mutta aika sama se. Se on tuomittu ja sitä ei voi muuttaa. Ei kannata jäädä yhteen maaliin roikkumaan, tuommoisia tulee välillä. Ja kaikkea voi sattua. Ei pidä kadottaa otetta siihen tärkeimpään, pitää vain pystyä pitämään se focus siinä seuraavassa hetkessä, Koskinen tuumaili rauhallisena.

Pelistä Koskisella oli hyvin samanlainen näkemys. Kaksi hyvää, yksi ei niin hyvä erä.

– Ehkä siinä viimeisessä erässä vähän höllättiin ja ei oltu ihan niin hyvin pelin päällä. Kokonaisuutena ihan hyvä suoritus.

Sunnuntaina Leijonat kohtaa Slovakian. Koskinen odotteleekin jo kovasti sitä, että niin sanotut isot pelit alkavat.

– Kaikki on kunnossa, mutta ei tässä tyytyväinen voi vielä olla. Joka päivä pitää parantaa. Ensi viikolla on sitten tosi kyseessä.

– Mutta huomenna on iso peli meille myös, Koskinen painotti.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen